vko.19 // 9.5.2016

HIFK ja RoPS pistejakoon (HIFK-RoPS 1-1)

HIFK ja RoPS jakoivat pisteet Helsingin Sonera stadiumilla lukemin 1-1 (1-0).

Ottelun avausmaalista vastasi 12. peliminuutilla HIFK-laitahyökkääjä Joni Korhonen, joka pääsi etenemään RoPS-pelaajien pallonmenetyksen jälkeen vapaasti kohti RoPS-maalia. Korhosen kierteinen oikean jalan matala laukaus upposi RoPS-maalin oikeaan alakulmaan ohi espanjalaismaalivahti Antonio Regueron. Maali oli Korhoselle kauden ensimmäinen ja liigauran neljäs.

RoPS sai luotua painetta HIFK:n puolustusalueelle varsinkin laitojen kautta rakennetuilla hyökkäyksillä, mutta keskityspalloissa ei ollut jatkajia. Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa.

Toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain reilut viisi minuuttia, kun RoPS nousi ottelussa tasoihin. HIFK:n pallonmenetyksen ja harhasyötön päätteeksi Ville Saxman sai aivan liian paljon vapaata tilaa edetä keskellä. Saxman pääsi murtautumaan 16-alueen rajan sisäpuolelle ja laukoi matalalla laukauksella pallon tarkasti HIFK-maaliin.

HIFK:n pelaajista Juho Mäkelä oli lähimpänä johtomaalia, kun hyvän ottelun laitapuolustajan tontilla pelannut Matias Hänninen pääsi laukomaan Pekka Sihvolan hyvästä tarjoilusta. Hänninen laukoi ja Mäkelä pääsi ensimmäisenä Regueron torjumaan irtopalloon, mutta pallo ei aivan tippunut Mäkelän jalkaan ja varmalta näyttänyt maali jäi syntymättä.

RoPS-hyökkääjä Aleksandr Kokko sai oikeana laitahyökkääjänä pelanneelta Jean Fridolin Nganbelta loistavan pystysyötön boksiin ja Kokko pääsi yrittämään maalintekoa. Eriksson kuitenkin torjui upeasti Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella voittaneen Kokon matalan laukauksen.

Pisteet Sonera Stadiumilla tasattiin näin lukemin 1-1.

SJK-HIFK Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 14.5. kello 16.00 ja RoPS-KuPS Raatin stadionilla perjantaina 13.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.