AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2016

Malinen yllättyi RoPSin suorituksesta torstaina

Malinen yllättyi RoPSin suorituksesta torstaina

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Keskuskentällä nautittiin torstaina viihdyttävästä jalkapalloillasta Rovaniemen Palloseuran ja HJK:n jakaessa pisteet 2-2. Ottelussa RoPS:n aktiivinen prässi oli myrkkyä Helsingin Jalkapalloklubille. Voitto Napapiirille ei olisi ollut huutava vääryys, mutta HJK on joukkue, jolle ei kannata virheistä paikkoja luovuttaa.

Maalivahti Ricardolle ei kertynyt koko ottelussa kuin yksi torjunta, josta seuranneesta irtopallosta Alfredo Morelos nosti HJK:n tasoihin. Jälkikäteen Ricardo tunnustikin, kuinka hänellä oli suuria vaikeuksia pysyä edes lämpimänä. Sää Keskuskentällä oli hyytävän kylmä.

Rovaniemeläiskannattajien mieleen jäi erityisesti Robert Taylorin ja Aleksandr Kokon taituroima 1-1 -tasoitus. Myös Juha Pirisen millintarkasta kulmapotkusta Oluremin puskema 2-1 johto-osuma oli kuin erikoistilanteiden oppikirjasta.

Tilanteiden valossa tasapeli saattaisi tuntua karvaaltakin, mutta päällimmäisenä käteen jäi tyytyväisyys RoPS:n pelillisestä ilmeestä. Vaikean kevään jälkeen kentällä nähtiin väläyksiä siitä joukkueesta, joka taisteli viime kaudella jopa mestaruudesta.

RoPS lähti otteluun erittäin rohkealla prässillä. Osassa katsomoa oltiin jo 10 minuutin kohdalla huolestuneita, että noinkohan pojat juoksevat itseltään jalat alta.

- Prässääminenhän ei ole raskasta. Vetäytyminen on raskasta, kun joutuu aina juoksemaan omalle maalille ja yrittää sieltä taas edetä 80 metriä kohti vastustajan maalia, Juha Malinen totesi seuran verkkosivujen mukaan.

- Mutta toki. Yllätys oli minullekin, että me pystyttiin näin valmista peliä pelaamaan.

Malinen kommentoi myös joukkueen menetyksiä talven ja kevään aikana. Kapteeni Antti Okkonen loukkaantui juuri kauden kynnyksellä.

- Tarina on vähän pidempi. Viime vuonna, kun pelasimme erinomaisia viimeisten kierroksen otteluita, siinä oli Moshtagh Yaghoubi, Okkonen sekä osaltaan myös Tomas Hradecký. Nyt kaikki heistä on poissa.

- Me varauduttiin siihen, että Mosa lähtee, ja sen mukaan hankittiin uutta miehitystä. Sitten loppumetreillä Okkonenkin lähti, niin nyt se sama prosessi vain jatkui. Siihen nähden, että pelattiin vasta kauden kolmas ottelu, keskikenttä toimi jo ihan mukavasti. Mäkitalon siirto alemmas selkeästi auttoi, luotsi sanoi.

Jos katsotaan seuraavien viikkojen ohjelmaa, niin tuleeko ylimääräinen tauko Ilves-ottelun siirryttyä hyvään paikkaan?

- Vaikea sanoa. Juuri nyt on hyvä fiilis, ja silloin haluaisi vain pelata lisää. Toisaalta rasitus liigassakin on kova. Tänäänkään en halunnut liiemmin tehdä vaihtoja, koska kaikki pelaajat ei vielä ole tällaiseen valmiina.

- Toivottavasti tuleva cupin peli antaa mahdollisuuden siihen, että me pystyttäisiin hiukan kierrättämään pelaajia. Se helpottaisi. Mutta siitä voi myös tulla todella vaikea ottelu, jolloin se menee taas rasituksen puolelle.


RoPSin seuraava ottelu on RoPS-PK-35 Vantaa Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia