vko.14 // 9.4.2016

IFK Mariehamn voittoon Orgillin maalilla (IFK M-RoPS 1-0)

IFK Mariehamn otti niukan voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti kauden avauspisteensä lauantaina kaatamalla kotiavauksessaan RoPSin niukasti 1-0 (0-0).

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa, kun Grönvittin Dever Orgill iski ottelun ainoan osuman.

Rovaniemen Palloseura ei ainakaan näyttänyt, että yli 20 tunnin matkustus Napapiiriltä Ahvenanmaalle olisi liiemmin painanut pelaajien jaloissa. Ottelun ensimmäiset minuutit RoPS jopa hienokseltaan hallitsi. Isäntien Orgill tosin pääsi osittaiseen läpiajoon 4. minuutin kohdalla. RoPS:n maalivahti Ricardo torjui yrityksen. Pian tilannetta seurasi Ricardon pitkä avaus, joka löysi vasenta laitaa viilettäneen Mika Mäkitalon. Aleksandr Kokko oli hilkulla onnistua Mäkitalon keskityksestä.

Noin 20 peliminuutin jälkeen pelin kulku kääntyi hetkittäin isäntien suuntaan. Koko ottelun näkyvästi kentällä esiintynyt Tommy Wirtanen laukoi vain aavistuksen RoPS:n maalin yli. Hiukan myöhemmin Orgill oli jälleen uhittelemassa rovaniemeläisten maalilla. RoPS:n parhaimmat paikat osuivat puolen tunnin kohdalle. Mika Mäkitalo ennätti vetopaikoille 30. minuutilla. Hiukan hänen peräänsä Juha Pirisen pomppiva kaukolaukaus jäi tällä kertaa maalivahdin näppeihin.

Hyvällä työmoraalilla uurastanut Nganbe Nganbe oli 35. minuutilla lähellä viimeistellä Kokon tarjoileman millintarkan pystysyötön. IFK:n maalivahti Walter Viitala ennätti torjumaan aivan rangaistusalueen rajalta. Muutama minuutti tästä tilanteesta Nganbe Nganbe oli jälleen murtautumassa läpi. Nyt Tommy Wirtanen joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti.

Yksi puolittainen paikka voi monesti ratkaista koko ottelun. Niin tälläkin kertaa. Toinen puoliaika oli hädin tuskin alkanut, kun Maarianhaminan Orgill sai jalkansa RoPS-puolustuksen purkupallon väliin. Lähes mahdottomalta näyttäneestä paikasta Orgill onnistui kuitenkin laukomaan kohti rovaniemeläisten maalia. Sentti vasemmalle ja Ricardo olisi torjunut, sentti oikealle ja pallo olisi kimmonnut takatolpasta ulos. Nyt se kimposi sisään.

IFK:n johto-osumasta koko ottelun kulku tasaantui. RoPS:n oli vaikea saada rakenneltua peliään varsinkin keskialueella. Päävalmentaja Juha Malinen haki muutoksia vaihtamalla Oluremin Aapo Heikkilän tilalle sekä Ransford Osein Robert Taylorin paikalle.

Noin 78. minuutilla Aleksandr Kokko olikin vetopaikoilla, mutta sillä kertaa laukaus kilpistyi puolustukseen. Tilanteesta ansaittiin kuitenkin kulmapotku, jonka jälkitilanteesta voisi laskea kaksikin potentiaalista maalintekopaikkaa. IFK vastasi RoPS:n uhitteluun Diego Assisin vedon viuhuessa vain senttejä yli RoPS:n maalin.

RoPS:n viimeinen siirto oli Nganbe Nganben kutsuminen sisään. Tilalle juoksi puolustaja Jarkko Lahdenmäki, jonka seurauksena Juha Pirinen nostettiin ylös. Pirinen olikin rakentelemassa RoPS:n koko ottelun vaarallisinta paikkaa. Pirisen keskitys vasemmalta laidalta löysi Oluremin. Oluremin kova laukaus osui IFK-maalin ylärimaan, josta se kimposi suoraan Ransford Oseille. Osein pusku löysi maaliin, mutta avustava nosti lipun pystyyn paitsion merkiksi.

Loppuminuuteilla Rovaniemen Palloseura ei raivokkaasta yrityksestä huolimatta yltänyt todellisille maalipaikoille. Pisteet jäivät tällä kertaa Maarianhaminaan niukimmalla mahdollisella yhden maalin erolla.

IFK Mariehamnin seuraava ottelu SJK-IFK Mariehamn Jouppilanvuoren tekonurmella torstaina 14.4. kello 18.30. RoPSin seuraava ottelu RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.