AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2016

FC Lahdelle mielenkiintoinen vahvistus lainasopimuksella

FC Lahdelle mielenkiintoinen vahvistus lainasopimuksella

Toni Korkeakunnas saa riveihinsä kovan vahvistuksen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti on allekirjoittanut lainasopimuksen FC Zenitin sopimuspelaajiin kuuluvan 23-vuotiaan Ivan Solovyevin (Иван Владимирович Соловьёв) kanssa. Solovyevillä on kokemusta Zenitin ykkösjoukkueesta ja hän on toiminut Venäjän nuorten maajoukkueen kapteenina. Alustavasti lainasopimus kestää kesäkuun loppuun, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

FC Zenit, FC Lahti ja lahtelainen junioriseura FC Reipas ovat keskustelleet yhteistyöstä vajaan vuoden ajan. FC Reippaan aktiivisuudesta liikkeelle lähteneet keskustelut jatkuvat Lahdessa huhtikuun lopulla ja Pietarissa toukokuun puolivälissä. Seurojen tavoitteena on luoda aktiivisia sekä konkreettisia yhteistyömuotoja mm. pelaajalainojen, talenttiturnausten sekä muihin nuorten toimintoihin liittyen, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tällaisesta lainasopimuksesta, jossa saamme huippupelaajan yhdestä Euroopan johtavista seurajoukkueista. Tämä tuo myös hienosti konkretiaa yhteistyömme alkuun. Kevään aikana jatkamme tarkempia keskusteluja yhteistyön muodoista yhdessä FC Reippaan ja FC Zenitin kanssa, iloitsee FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas toivottaa tuoreen vahvistuksen tervetulleeksi joukkueeseensa.

- Odotan innolla, tuo varmasti hyökkäyspelaamiseemme lisää juonikkuutta ja vauhtia. Pelaaja on pelannut jo nuorella iällä kovia pelejä, Korkeakunnas sanoo.

- Hän on pelannut enimmäkseen laitahyökkääjänä. Erittäin hyvä vasen jalka, taitava ja nopea, Korkeakunnas kuvailee.

Solovyev saatetaan nähdä joukkueen kokoonpanossa jo tulevana lauantaina, kun FC Lahti kohtaa liigakauden avauksessaan FC Interin vieraskentällä.

- Jos paperit ovat kunnossa ja hän on siinä pelikunnossa, missä hänen on kerrottu olevan. Pelaamaan hänet on tänne hommattu, Korkeakunnas paaluttaa.


FC Inter – FC Lahti Veritas stadionilla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia