AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2016

SJK ja PS Kemi ottavat yhteen Suomen Cupissa tiistaina

SJK ja PS Kemi ottavat yhteen Suomen Cupissa tiistaina

Simo Valakari johdatti joukkonsa Kemiin cupin peliin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkusti maanantaina kohti Kemiä, missä se kohtaa tiistaina Karihaaran tekonurmella PS Kemi Kingsin Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa.

Samainen PS Kemi on vastassa myös lauantaina Veikkausliigan avausottelussa ja tuo ottelu pelataan Rovaniemellä. SJK pääsee siten pariin kertaan pitkälle vierasmatkalle tällä viikolla ja kohtaamaan saman joukkueen kahdesti.

- Täysin erilliset ottelut on kyseessä ja me keskitytään vain tähän tiistain otteluun. Aletaan miettimään sitten sen jälkeen vasta lauantaita, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

Suomen Cup on SJK:lle toistaiseksi valloittamaton kilpailu ja ainoa menestys siinä on tullut vuoden 2011 Pikkufinaalissa, jonka SJK voitti pelatessaan Kakkosessa. Suomen cupissa SJK on parhaimmillaan selvinnyt puolivälieriin asti kaudella 2014. Suomen kaikki muut kilpailut joihin SJK on osallistunut, on voitettu kertaalleen.

Tiistain ottelu on SJK:lle kauden ensimmäinen virallinen kilpailu, mutta PS Kemi on jo aloittanut Suomen Cupin 4.kierrokselta ja siinä Kokkolan GBK kaatui 3-1 luvuin. Joukkueet pelasivat tänä talvena toki jo Liigacupia, mutta sitä ei kuitenkaan enää lasketa Suomen virallisiin sarjoihin. Liigacupissa SJK voitti Wallsport Areenalla pelatun keskinäisen ottelun 1-0-luvuin. Maalintekijänä kunnostautui Roope Riski.

PS Kemi on Veikkausliigassa sarjanousija, mutta joukkuetta ei pidä lähteä aliarvioimaan. Kärjestä puuttuu tästä ottelusta loukkaantuneena oleva maalintekijä Christian Eissele, mutta tulivoimaa löytyy kapteeni BIlly Ionsin ja SJK:ssakin aikoinaan testissä käyneen Sasa Jovovicin muodossa. Puolustuksesta löytyy SJK:lle varsin tutut Zeljko Savic ja Kalle Taimi, jotka molemmat ovat entisiä SJK-pelaajia. Taimi jopa SJK:n kasvatteja. Keskikentällä Jari Åhmanin luotsaamassa joukkueessa, tekee peliä entinen Chelsean akatemian pelaaja Kaby Djalo. Myös Ruotsista joukkueeseen ostettu englantilainen Ryan Gilligan on nimi, joka kannattaa laittaa mieleen.

SJK lähtee otteluun hieman siipirikkoisena, mutta silti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Varmuudella sivussa on ainakin pitkäaikaisloukkaantuneet Richie Dorman ja Emil Lidman, joilta menee näillä näkymin sivusuun kauden ensimmäiset kuukaudet. Toistaiseksi on loukkaantuneena myös Mehmet Hetemaj ja hyökkääjä Toni Lehtinen. Matej Hradeckyn pelikunto tässä ottelussa on vielä arvoitus. Muut pelaajat ovat kunnossa.

Pelissä tehnee ensi esiintymisensä SJK-paidassa uusi vahvistus Matti Klinga, joka siirtyi Seinäjoelle viime viikolla. Klinga ei ole pelannut Suomen Cupissa vielä tällä kaudella HJK-paidassa ja on siten valmis edustamaan SJK:ta heti ensimmäisessä virallisessa kilpailussa.

Kaikki Veikkausliigakauden 2016 ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia