AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2016

FC Lahti yhteistyössä Aikasykkeen kanssa

FC Lahti yhteistyössä Aikasykkeen kanssa

Kuva: Juha Tamminen

Seuroille ja joukkueille isona haasteena kauden aikana on pelaajien jaksaminen ja palautuminen otteluruuhkien ja matkustamisen myötä

FC Lahti on reagoinut haasteeseen tekemällä yhteistyötä menneellä harjoituskaudella Aikasykkeen Janne Miettisen kanssa. Aikasykkeen palveluiden avulla FC Lahti on saanut arvokasta tietoa pelaajien palautumisesta otteluiden jälkeisinä päivinä ja palautumiseen vaikuttaneista tekijöistä.

- Edessä on jälleen paljon otteluita ja pyrimme pitämään pelaajien vireystilan mahdollisimman hyvänä läpi kauden. Aikasykkeen kanssa teimme muutaman päivän kestäneitä mittausjaksoja, joista pelaajat saivat tietoa mitkä arjen tekijät tukivat heidän palautumistaan ja mitkä eivät. Toki tulokset auttavat myös valmennusryhmää harjoittelun suunnittelussa, sanoo FC Lahden fyysinen valmentaja Toni Huuhka seuransa kotisivuilla.

Mittauksilla saatu tieto perustuu sydämen sykeväli mittaukseen. Sykevariaation kautta saadaan luotettavaa tietoa urheilijan kehontilasta. Mittaukset lisäävät pelaajien itsetietoisuutta ja auttavat pelaajia tekemään oikeita valintoja arjessa palautumisen tukemiseksi.

- Kuormittuminen ja palautuminen ovat yksilöllistä, joten on tärkeää löytää oikeat harjoitusvasteet otteluiden välisinä päivinä. Meillä on paljon uusia nuoria pelaajia joukkueessa ja varsinkin heille on tärkeää kehityksen tukemiseksi löytää oikeat keinot optimaaliseen palautumiseen. Toki laadukkaalla palautumisella on suuri merkitys myös vammojen ennaltaehkäisyssä, johon pyrimme panostamaan, Huuhka kertoo.

FC Lahti aloittaa Veikkausliigakauden lauantaina Turussa FC Interiä vastaan.

Kaikki Veikkausliigakauden 2016 ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia