AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 19.2.2016

​Ennakko: VPS-PS Kemi

​Ennakko: VPS-PS Kemi

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina PS Kemin. Ottelu on kummallekin viimeinen tämän kauden Liigacupissa.

Ottelussa ei kummallakaan ole panosta Liigacupia ajatellen, sillä SJK on jo varmistanut A-lohkosta paikan Liigacupin finaalissa. Sen sijaan pelissä on paikka lohkon parhaana ei-eurocupjoukkueena suoraan Suomen Cupin 5. kierrokselle. Tuossa paikassa on tällä hetkellä kiinni PS Kemi, jolle riittää tasapelikin tavoitteiseen pääsemiseen.

VPS on parantanut pelillisesti koko ajan, mutta tuloksellisesti tilanne on ollut päinvastainen. RoPSin kanssa pelatun 0-0 -tasurin jälkeen Vepsu voitti Ilveksen vieraissa, mutta hävisi Seinäjoella SJK:lle ja KuPSille kotona.

Jari Åhmanin valmentama PS Kemi on melkoinen komeettajoukkue, sillä se on kahden edellisen kauden päätteeksi juhlinut sarjanousua, ensin kakkosdivarista Ykköseen syksyllä 2014 ja sitten Ykkösestä Veikkausliigaan viime sesongin jälkeen. Liigacup-ympyröihinkin lappilaiset ovat tulleet mainiosti, sillä joukkue on voittanut Ilveksen ja KuPSin, hävinnyt niukasti SJK:lle ja pelannut RoPSin kanssa tasan.

- Tietojeni mukaan Kemillä on hyvä, ennakkoluuloton joukkue Veikkausliigaan. Heillä on paljon taitavia ja suoraviivaisia pelaajia. He puolustavat tosi tiiviisti ja iskevät todella hanakasti vastaan, kommentoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen lauantain vastustajaa.

PS Kemissä on vaasalaisillekin tuttuja nimiä, sillä hyökkääjä Cornelius Stewart edustaa seuraa, muttei ole pelikuntoinen ennen kuin kauden kynnyksellä. Valmennusryhmään kuuluva Jari Pyykölä on valmentanut aikanaan Palloseurassa. Pelaajistosta on nostettava etenkin brittipelaaja Billy Ions, 21, sekä jenkkikärki Christian Eissele, 23, jotka ovat pelanneet Kemissä jo pitkään, vaikka ovatkin vasta suhteellisen nuoria poikia. Eissele iski kaudella 2013 Kakkosessa 29 maalia ja viime kaudella Ykkösessäkin syntyi vain 11 pelissä seitsemän osumaa. Ions puolestaan on iskenyt maaleja sitä enemmän, mitä korkeampi sarjataso on ollut. Viime kaudella niitä syntyi Ykkösessä huimat 17 kappaletta. Kotimaisista nimistä kannattaa muistaa etenkin Janne Turpeenniemi sekä viime kaudella Jarossa pelannut Joona Veteli. Pelaaja/kakkosvalmentaja Tuomo Könönen on Kemissä elävä legenda.

VPS - PS Kemi Fennia Arenalla lauantaina 20.2. kello 15.00.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia