AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2015

​Näin ratkaistaan viimeinen liigapaikka kaudelle 2016

​Näin ratkaistaan viimeinen liigapaikka kaudelle 2016

PK-35 Vantaa avaa liigakarsinnan kotiottelulla. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntain 25.10. Veikkausliigakauden päätöskierroksen jälkeen kausi jatkuu vielä liigakarsinnalla.

Liigakarsinnassa kohtaavat Ykkösen toiseksi sijoittunut joukkue eli PK-35 Vantaa ja Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittuva joukkue, joka ratkeaa päätöskierroksella.

Liigakarsinnat aloitetaan PK-35 Vantaan kotikentällä keskiviikkona 28.10. ja toinen osaottelu pelataan Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittuneen joukkueen kotikentällä lauantaina 31.10. Otteluiden alkamisajat määritellään kun molemmat joukkueet ovat selvillä.

Kaksiosainen liigakarsinta pelataan ns. eurocup-säännöin eli vierasmaalit ratkaisevat mikäli yhteismaalit kahden ottelun jälkeen ovat tasan. Mikäli vierasmaalitkin ovat tasan toisen ottelun jälkeen, pelataan välittömästi 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Veikkausliigassa ja Ykkösessä kertyneet varoitukset nollataan ennen liigakarsinnan alkua, mutta voimassa olevat pelikiellot kärsitään myös karsintapeleissä.


Veikkausliigakauden 2015 viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 25.10. kello 13.00. Kaikki ottelut ovat mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Yksittäiset ottelut esitetään kokonaisuudessaan IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia