AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 18.10.2015

VPS:n Mäkelä tietää pelin panokset

VPS:n Mäkelä tietää pelin panokset

Juho Mäkelä tietää mitä sarjapaikka merkitsee Vaasassa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:llä on sunnuntaina mahdollisuus varmistaa sarjapaikka ensi kaudeksi, kun se kohtaa kotikentällään KTP:n.

Veikkausliigassa kymmenentenä majaileva VPS saa sunnuntaina sauman hengähtää helpotuksesta. Jos joukkue onnistuu voittamaan KTP:n kotikentällään, "Vepsu" varmistaa pelaavansa pääsarjatasolla myös ensi kaudella.

Liigan maalipörssin kärjessä 15 maalilla porskuttava VPS:n hyökkääjä Juho Mäkelä haluaa alleviivata sunnuntain ottelun tärkeyttä. Pelissä on paljon muutakin kuin pelkästään vaasalaisten pelaajien tulevaisuus.

- Sarjapaikka merkitsee täällä niin paljon. Paljon isompia pelejä pelaaja ei pysty oikeastaan pelaamaan. Olen totta kai pelannut mestaruuksista ja siinä on isot panokset, mutta tässä on kyse työpaikoista. Ei vaan omista, vaan myös seuran työntekijöiden paikoista ja elannosta. Tämä on jotain isompaa, HJK:ssa Suomen mestaruutta neljästi urallaan juhlinut Mäkelä sanoo.

Torstaina VPS otti elintärkeän voiton Ilveksestä Tampereella. Kissapaidat menivät johtoon avauspuolikkaalla, mutta toisella jaksolla raitapaidat kirivät rinnalle ja lopulta ohi. Mäkelä onnistui heiluttamaan keltapaitojen verkkoa kahdesti. Voiton myötä VPS nousi pois karsijan paikalta kolmanneksi viimeiseksi, jolloin pisteen päässä oleva KTP jäi taakse.

- Olimme valmistautuneet otteluun niin hyvin kuin mahdollista. Keskittyminen näkyi jo kopissa ennen peliä. Ensimmäisellä jaksolla emme päässeet paikoille, emmekä saaneet ihan sellaista peliä aikaiseksi mitä haimme. Toisella puoliajalla saimme syötöt kohdalleen ja teimme hyvällä prosentilla paikoista maalit, hyökkääjä selittää.

Mäkelä, 32, toivoo vaasalaisyleisön löytävän tiensä Kaarlen kentälle sunnuntaina, kun VPS pelaa viimeisen kotipelinsä. Faneista oli suuri apu jo Ilvestä vastaan.

- Fanit voittivat Tampereen kannatustaistelun sata-nolla. Uskon, että saamme kotiyleisöstä aika ison avun sunnuntaina. Tämmöisiä pelejä ei ole ihan joka päivä Vaasassa pelattu. Tulee ikimuistoinen päivä!

VPS-KTP Kaarlen kentällä sunnuntaina 18.10. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia