vko.38 // 27.9.2015

RoPS voitolla sarjan kärkeen (RoPS-VPS 2-1)

Rovaniemen Palloseura siirtyi sunnuntai-iltana Veikkausliigan johtoon, kun se kaatoi VPS:n Rovaniemellä lukemin 2-1 (2-1). RoPSin maaleista vastasivat John Oluremi ja Faith Friday Obilor, VPS:n ainokaisen iski hiukan ennen taukovihellystä Pyry Soiri.

Ottelun avausosuma syntyi heti ensimmäisestä maalitilanteesta 14. peliminuutin kohdallla. Mika Mäkitalo harhautti näyttävästi Ville Koskimaan ja tarjoili pallon maalinedustalle hiipineelle John Oluremi Williamille, jolla oli helppo työ tuikata peliväline verkon perukoille.

Kun ottelua oli pelattu puolisen tuntia, siirtyi kotijoukkue jo 2-0-johtoon. Moshtagh Yaghoubin millintarkka keskitys löysi takatolpalta Faith Friday Obilorin, joka puski pallon maaliin.

VPS ei kuitenkaan kahden maalin tappioasemasta häkeltynyt, vaan kavensi kolme minuuttia ennen taukovihellystä Pyry Soirin upealla osumalla. VPS-laituri otti Nikko Boxallin pitkän avauksen haltuunsa, ohitti RoPS-topparin Abdou Jammehin ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Takaiskumaalien lisäksi kylmää vettä VPS-leiriin kaatoi Andre Clennonin loukkaantuminen. Jamaikailaiskärki kannettiin paareilla pois polveaan pidellen. Clennonin tilalle vaihdettiin Juho Mäkelä.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi Vepsun hakiessa hanakasti tasoitusta. Lähimmäksi maalia vaasalaiset pääsivät erikoistilanteesta, kun Thomas Kulan vapari oli löytää Timi Lahden lapikkaan. Pallo viuhahti vain niukasti Lahden jalan ja RoPS-maalin tolpan ohitse.

VPS vaihtoi ottelun aikana peräti kolme hyökkääjä kentälle, kun Mäkelän lisäksi palloon pääsi käsiksi sekä Joe Broekhuizen että koko kauden polvivamman takia sivussa ollut jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey. Vaihdoista huolimatta maaleja ei enää nähty ja näin ollen pisteet jäivät Rovaniemelle.