AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 26.9.2015

​Ennakko: Ilves-FC Lahti

​Ennakko: Ilves-FC Lahti

Tammelan stadionin iltavaloissa on sunnuntaina klo 18:30 tarjolla jalkapalloviihdettä, kun Ilves saa vieraakseen FC Lahden.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen Veikkausliigassa - toukokuussa Ilves otti 2-1-kotivoiton ja heinäkuussa FC Lahti voitti kotonaan numeroin 3-1.

Ilves on noussut mukavasti jo seitsemänneksi Veikkausliigassa. Sarjaotteluja on pelattuna 28 ja pisteitä on kertynyt 37. Ilves on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa. Viime viikon torstaina Tammelan iltavaloissa pelattu tasainen vääntö Kuopion Palloseuran kanssa päättyi Ilveksen 1-0-voittoon, kun luottopuolustaja Heikki Aho teki voittomaalin lisäajalla. Viime sunnuntaina Ilves ja KuPS olivat uudelleen vastakkain Kuopiossa ja tuolloin puolestaan Jonne Hjelm puski ratkaisun lisäajalla, kun Ilves otti riemukkaan 1-2-vierasvoiton!

Ilveksen miehistössä on myös varsin paljon lahtelaisväriä. Keltapaitojen keskikenttäpelaaja Eero Korte pelasi vielä viime kaudella FC Lahdessa ja toinen lahtelaislähtöinen keskikenttäpelaaja Ibrahim Köse pelasi vuosina 2010-2013 FC Lahdessa. Puolustaja Jaakko Rantanen pelasi FC Lahdessa puolestaan vuosina 2011-2012.

Erittäin vahvaa kautta pelaava Korte on harmittavasti puuttunut viime otteluista jalkavaivojen takia ja miehen pelaaminen sunnuntainakin on vielä epävarmaa. Pitkään nilkkavamman takia pois kokoonpanosta olleen puolustaja Antti Koskisen pelikunto on niin ikään arvoitus. Toppari Samu Nieminen kärsii nivusvaivoista ja häntä tuskin kokoonpanossa nähdään. Helmikuussa polvensa vakavasti loukannut nigerialaishyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna palasi pelikentille viime viikolla. Toinen nigerialaispelaaja, Emenike, on sunnuntaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Toni Korkeakunnaksen luotsaama FC Lahti on Veikkausliigassa viidentenä ja 28 pelaamastaan sarjaottelusta joukkue on kerännyt 40 pistettä eli kolme enemmän kuin Ilves. Viime sunnuntaina joukkue kärsi kotikentällään 0-5-tappion HIFK:lle.

Lahtelaisten maalilla häärää yksi Veikkausliigan varmimmista liimanäpeistä, Henrik Moisander. Puolustuksessa on puolestaan pitkältä ulkomaankenttien reissultaan täksi kaudeksi Lahteen palannut Petri Pasanen sekä takuuvarmat Pyry Kärkkäinen, Markus Joenmäki ja äskettäin Lahteen siirtynyt Jani Tanska. Keskikentällä on myös kovia nimiä Mika Ääritalon ja Pekka Lagerblomin johdolla. Hyökkäyksessä lahtelaisilla on juonikas Drilon Shala sekä todellinen ikoni, brassipelaaja Rafael.

Lahti on kohdannut sunnuntaisen vastuksensa eli Ilveksen tällä kaudella kahteen otteeseen ja molemmilla on taskussaan yksi voitto. Ottelusta on odotettavissa todellista taistelupeliä.

- Varmasti fyysinen peli. Erittäin kokenut ja rutinoitunut joukkue, joka pelaa uhrautuvasti. Puolustaminen tuntuu olevan kunnia-asia jokaiselle, puolustavat suurella sydämellä. Vastaiskuissa ja erikoistilanteissa vaarallinen. Varmasti kova taistelupeli edessä, tuskin mitään suuria hienouksia tulee. Aika tarkkaan mietitty, että miten onnistutaan. Hitaalla hieromisella omassa päädyssä ei Ilvestä voiteta. Omaa peliä nopeammaksi ja vauhdikkaammaksi, Korkeakunnas paaluttaa.

Kahdessa viime ottelussa maalin tehnyt luottopuolustaja Heikki Aho odottaa ärsytettyä vierasjoukkuetta.

- FC Lahti hävisi viime ottelussa kotikentällä HIFKille peräti 0-5. Tuollaisen tappion jälkeen varmasti aika nälkäinen ja ärsytetty joukkue tulee meitä vastaan. Heillä on kuitenkin vielä saumoja mitalipeleihin ja vaikka eurokentille asti. Varmasti valtava tasonnosto on tulossa heiltä sunnuntain otteluun. Kova taistelu luvassa, kommentoi Aho.

FC Lahden kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat (Henri Toivomäki & Jussi Länsitalo), jalkavaivainen Pekka Lagerblom ja pelikiellosta kärsivä Matheus Alves. Loppukauden aikana peluutuksen suhteen ei ole odotettavissa sen suurempia yllätyksiä.

- Aina yritetään löytää optimaalinen kokoonpano peliin. Vanhat tai nuoret eivät saa ikänsä takia erityskohtelua. Mietitään tietysti tulevaakin kautta. Ketkä on osoittanut harjoituksissa ja muuten olevansa halukkaita. Ei se ikä sinänsä ratkaise. Tehot ratkaisee, Korkeakunnas sanoo.


Ilves - FC Lahti sunnuntaina 27.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia