vko.36 // 13.9.2015

​SJK ja FC Lahti pistejakoon (SJK-FC Lahti 0-0)

SJK ja FC Lahti tasasivat pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakierros pyörähti käyntiin sunnuntaina Seinäjoella, jossa SJK ja FC Lahti jakoivat pisteet lukemin 0-0.

SJK aloitti vahvasti ja hallitsi pelin kenttätapahtumia ensimmäiset viisi minuuttia. Lahden puolustusmuoto pysyi kuitenkin hyvin kasassa, eikä kotijoukkue kyennyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

FC Lahti pääsi peliin mukaan kunnolla noin viiden minuutin jälkeen ja pystyi pitämään palloa. "Kuhnurit" kykenivät luomaan muutamia mallikkaita maalipaikan aihioita, mutta viimeiset syötöt eivät tavoittaneet kohteitaan.

Vajaan vartin pelin jälkeen SJK iski nopeasti vastaan ja pelasi pystypallon liukkaalle Roope Riskille. Riski haastoi rohkeasti Markus Joenmäkeä ja onnistui peippailemaan oikean jalkansa vapaaksi. Hän laukoi terävästi kohti FC Lahden maalia, mutta Henrik Moisander onnistui tämän kuitenkin torjumaan.

SJK sai hyvän vaihteen pelistä ja saivat luotua painetta Lahden maalille. Isännät kykenivät luomaan pari kelvollista maalipaikkaakin, mutta viimeistelyvaiheessa joukkueen hyökkääjien ruuti oli märkää.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen SJK:n Bahrudin Atajic pelasi pallon Lahden toppareiden väliin Riskille, joka oli karata maalintekoon. Joenmäki kuitenkin pystyi häiritsemään tilanteessa sen verran, että Riskin kosketus palloon oli heikko ja peliväline karkasi lopulta yli päätyrajasta.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena. Ensimmäisen vaarallisen maalipaikan Lahti onnistui luomaan 55. minuutilla, kun vasemmalla laidalla Hassan Sesay kiihdytti päätyrajan läheisyyteen ja antoi maalin edustalle kovan keskityksen. Keskitys tavoitti Matheus Alvesin, joka puski hieman oikealta ohi SJK:n maalista.

Pari minuuttia myöhemmin Lahti oli erittäin lähellä siirtyä johtoon. Jasse Tuominen hankki Lahdelle kulmapotkun oikealta puolelta ja sitä asteli antamaan Pekka Lagerblom. Lagerblomin keskitys tavoitti maalin edustalta Joenmäen, joka puski kohti vasenta kulmaa. Virolaismaalivahti Mikhel Aksalu osoitti kuitenkin tasonsa ja venytti huikeaan torjuntaan aivan maaliviivan tuntumasta.

64. minuutilla Riski pääsi boksin sisällä loistavaan laukaisupaikkaan. Hänen tulinen laukauksensa suuntautui kuitenkin päin Moisanderia, joka liimasi pallon varmasti syleilyynsä.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä kohti pelin viimeisiä minuutteja. Reilut viisi minuuttia ennen loppua pallo ajautui pomppivana 16-alueen rajalle Mikko Hauhialle, joka tälläsi sen kohti vasempaa alakulmaa. Pallo osui tolppaan ja kimposi siitä Aksalun päähän. Aksalun päästä pallo kimposi vieraiden harmiksi pois maalilta.

Lahti ei enää juuri pelin lopussa kyennyt yhtenäisesti hyökkäämään, mutta se pystyi hyvin pitämään SJK:n pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Lisäaikaa toiselle puoliajalle ei annettu kuin yksi minuutti, eikä kumpikaan siinä ajassa ehtinyt taikoa maalipaikkaa. Näin joukkueet päätyivät 0-0 –tasapeliin, mikä oli pelin tapahtumiin nähden varsin oikeutettu lopputulos.