vko.36 // 13.9.2015

​IFK Mariehamn nousi voittoon (Ilves-IFK Mariehamn 1-2)

Dever Orgill iski Grönvittin kaksi viimeistä maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn käänsi sunnuntaisen vierasottelun Ilvestä vastaan voitokseen toisen puoliajan lopulla maalein 3-1 (0-1).

Ottelun alku oli intensiivinen Tammelaan saapuneiden 3284:n katsojan edessä. Jo toisella peliminuutilla IFK loi vaarallisen maalintekopaikan vapaapotkusta. Petteri Forsell ampui hyvin, mutta laukaus suuntautui päin Ilveksen puolustusta.

Viidennellä minuutilla Amos Ekhalie eteni vasemmalta laidalta, josta hän keskitti Brian Spanille maalin edustalle. Spanin tasapaino ei ollut tilanteessa paras mahdollinen, ja pusku suuntautui yli maalin.

Pian tämän jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon. Tomi Petrescu keskitti, IFK:n puolustus kärsi kommunikaatio-ongelmasta ja Mika Lahtinen siirsi isännät johtoon.

Tämän jälkeen peli pyöri pitkään keskialueella, eikä kumpikaan joukkue päässyt juuri hyökkäämään.

Toisella jaksolla Ilves aloitti vahvasti, mutta pian IFK oli lähellä tulla tasoihin. Ekhalie käynnisti keskialueelta hyökkäyksen ja syötti laitaa pitkin nousseelle Albin Granlundille. Granlund keskitti Aleksei Kangaskolkalle, jonka pusku suuntautui hiukan ohi maalin.

74. minuutilla vierasjoukkue tuli tasoihin. Samalla syntyi IFK:n ensimmäinen pelitilannemaali kuuteen otteluun. Granlund siirsi pallon Spanille, joka jatkoi pelivälineen Forsellille, joka puolestaan viimeisteli tasoituksen varmasti.

IFK sai maalista lisäpuhtia. Viisi minuuttia myöhemmin Span aloitti hyökkäyksen keskikentältä ja pelasi Forsellille. Forsell jatkoi pallon Dever Orgillille, joka ohitti kaksi puolustajaa ja maalivahdin ja sijoitti pelivälineen varmasti pömpeliin.

Orgill iski ottelun lopussa vielä illan toisen maalinsa, viimeistelemällä Philip Mantillan syötöstä 3-1-lukemat.