AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 13.9.2015

Ennakko: FC KTP-RoPS

Ennakko: FC KTP-RoPS

FC KTP:n seuraavat kaksi viikkoa Veikkausliigassa ovat mielenkiintoisia, sillä joukkue kohtaa kotonaan tänä aikana kaikki kolme liigan kärkiseuraa; Rovaniemen, Seinäjoen sekä HJK:n. Tämän lisäksi joukkue matkaa tunnetusti kovan kotijoukkueen, IFK:n vieraaksi Helsinkiin.

Ensimmäisenä vieraaksi saapuu maanantaina Rovaniemen Palloseura. Kokeneen valmentajavelho Juha Malisen ryhmä on roikkunut koko kauden sarjan kärkipäässä, vaikka joukkueen esitykset ovat ajoittain ailahdelleet. Rovaniemeläisillä on allaan neljä voitotonta ottelua, viimeisimpänä tasapeli kotona Pietarsaaren Jaroa vastaan. Joukkue halajaakin takuulla jälleen voitokkaalle tielle ja tulee Kotkaan varmasti hyvin latautuneena etenkin kun sunnuntain otteluiden myötä voitolla olisi tarjolla sarjataulukon kärkipaikka.

Joukkueiden aiemmat kohtaamisesta kaudella ovat olleet vauhdikkaita. Kesäkuun alussa Rovaniemellä KTP epäonnistui pahoin puolustuspelaamisessaan ja kotijoukkue kuritti kotkalaisia peräti 4-0. Kuukautta myöhemmin Kotkassa pelattiin vauhdikas, mutta maaliton kamppailu.

- Aggressiivinen joukkue tulee vastaan. He haluavat taatusti kääntää kurssin voittavaksi. Eero Markkasen tulon myötä joukkue hyökkää varmasti kahdella kärjellä, "Boris" Kokon toimiessa kookkaan Markkasen aisaparina. Tämän lisäksi joukkueesta löytyy laatua myös muilta pelipaikoilta, KTP-käskyttäjä Sami Ristilä toteaa.

KTP:n neljän ottelu tappioton putki katkesi edellisessä kamppailussa Lahdessa ja se jäi kaivelemaan joukkueen kannattajien lisäksi myös päävalmentajaa.

- Harmittava loppuhetkien osuma. Eniten huolestuttaa kuitenkin ottelussa päästettyjen maalien määrä. Edellisessä neljässä matsissa omiin meni yhteensä vain kaksi, nyt päästettiin kolme. Koko joukkueen puolustuspeliä pitää pystyä parantamaan. Yksistään maalivahdin piikkiin ei näitä voi laittaa. Meillä on kuitenkin hyvä kilpailutilanne myös maalivahtien osalta, joten vaihtoehtoja on. Jere (Pyhäranta) kuitenkin aloittanee huomenna Rovaniemeä vastaan, Risu kertoo.

Joukkueen terveystilanne on kohtalainen. Poissa ovat varmuudella Samuli Kaivonurmi, Juho Lehtonen ja Aleksi Tarvonen. Myös Sasha Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. Lahdessa kentälle päässeet tuoreet hankinnat, Babatunde Wusu ja Eetu Muinonen pääsivät molemmat heti hyvin sisään joukkueeseen ja tulevat tuomaan hyvän lisän Ristilän peluuttamiseen.

- Vaikka muutama poissaolo on, saamme kuitenkin iskukykyisen ryhmän jalkeille. "Tunde" ja Eetu tulivat Lahdessa heti hyvin sisään ja heidän myötänsä saamme lisää variaatioita pelaamiseemme. Kilpailutilanne joukkueen sisällä on hyvä. Edellinen pelimme RoPSia vastaan oli vauhdikas ja totta kai pyrimme takaisin voittojen tielle. Jos saamme jälleen siirrettyä harjoituksista hyvät asiat kentälle, niin uskon, että saamme myös tulosta aikaiseksi. Kolmea pinnaa lähdetään hakemaan, Risu päättää.


FC KTP - RoPS Arto Tolsa Areenalla maanantaina 14.9 kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia