AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 12.9.2015

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Veikkausliigan ottelut jatkuvat heti sunnuntaina. Ilves saa Tammelan stadionille vastaansa IFK Mariehamnin.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa Ahvenanmaalla - ensin toukokuussa kotijoukkue oli parempi numeroin 2-0 ja heinäkuun alussa lopputuloksena oli maaliton tasuri.

Ilves on Veikkausliigassa tällä hetkellä kahdeksantena ja 25 pelatusta ottelusta kasassa on 31 pistettä. Viime torstaina Ilves vieraili Vaasassa, missä isäntäjoukkue VPS voitti viime hetken maalillaan 1-0. Viime kotiottelussaan pari viikkoa sitten Ilves puolestaan voitti loppuunmyydyssä Tammelassa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n numeroin 1-0 Tomi Petrescun maalilla.

Pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Antti Koskinen (nilkka) ovat harjoitelleet joukkueen mukana, mutta ainakaan vielä heitä ei nähdä kokoonpanossa. HJK-kotiottelussa nenänsä murtanut kapteeni Antti Hynynen lienee vielä tästä ottelusta pois, jonka lisäksi pienistä jalkavaivoista kärsinyt puolustaja Heikki Aho saattaa puuttua kokoonpanosta. Keskikenttäpelaaja Eero Korte on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Pekka Lyyskin luotsaaman IFK Mariehamn on Veikkausliigassa kuudentena ja 26 sarjaottelusta joukkue on kerännyt 35 pistettä. Eli neljä pistettä enemmän kuin Ilves, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Viime ottelussaan torstaina IFK Mariehamn kaatoi kotikentällään helsinkiläisen HIFKin numeroin 1-0 Forsellin rankkarimaalilla.

IFK Mariehamnin ykköstähti, järkyttävän upean potkutekniikan omistava keskikentän juonikas taituri Petteri Forsell, loukkaantui Veikkausliigan avauskierroksella huhtikuussa ja oli kolmisen kuukautta pois. Mies on päässyt viime kuukausina vahvaan vireeseen ja onkin kova uhka sunnuntaina. ja mies palannee kehiin loppukesän aikana. Vahva hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka on kuntoutunut pahasta polvivammastaan ja mies lähestyy huippukuntoa. Kangaskolkan lisäksi Dever Orgill on vieraiden hyökkäyspään johtopelaajia.

Laadukkaasta nipusta voidaan mainita tyylikäs kapteenitoppari Jani Lyyski sekä hänen vierellään keskuspuolustuksessa luutiva Kristian Kojola. Keskikenttäpelaajat Duarte Tammilehto ja Diego Assis ovat niin ikään maarianhaminalaisten profiilipelaajia.


Ilves-IFK Mariehamn Tammelan stadionilla sunnuntaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.


vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia