AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 4.9.2015

Veikkausliiga lahjoitti pelipalloja vastaanottokeskukseen

Veikkausliiga lahjoitti pelipalloja vastaanottokeskukseen

Pelipallot otettiin Evitskogissa vastaan hyvillä mielin. (Kuva: Pyry Waltari)

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa vieraili Evitskogin vastaanottokeskuksessa ja lahjoitti pelipalloja turvapaikanhakijoille.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa vieraili perjantaina Evitskogin vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella. Vierailun yhteydessä Marjamaa lahjoitti turvapaikanhakijoille kaksi laatikkoa jalkapalloja.

"Vastaanottokeskusten tarpeet ovat olleet paljon esillä viime päivinä. Vaatelahjoituksia on tuotu paljon, mutta pelivälineitä kysytään edelleen. Niinpä kokosimme eri aikoina toimistolle kertyneet pallot laatikkoon ja haimme toisen laatikollisen uusia. Punaisen Ristin kautta selvisi että Evitskogissa palloille olisi varmasti käyttöä", Marjamaa kertoo idean synnystä.

Vastaanottokeskuksen avustaja Björn Paasonen otti lahjoituksen mielihyvin vastaan.

"Meillä on täällä tällä hetkellä 300 ihmistä. Jalkapallot otetaan vastaan tosi hyvillä mielin ja lahjoituksen ajoitus on sikäli mainio, että Kirkkonummen paikallisen jalkapalloseuran Kyrkslätt IF:n kanssa on jo sovittu että he vetävät ensi tiistaina turvapaikanhakijoille treenit. Nyt on sitten pallotkin valmiina."

"Monet näistä kavereista ovat pelanneet jalkapalloa jo aiemmin. Varmasti kaikilla ilo liikunnasta ja pelaamisesta on sellainen, että kokeilun kautta kaikki pääsevät mukaan", Paasonen päättää.


Kaikki voivat auttaa tavallaan. Esimerkiksi Suomen Punainen Risti on koonnut verkkosivuilleen erilaisia tapoja auttaa turvapaikanhakijoita.

Lisää uutisia