vko.32 // 16.8.2015

​Ilves jatkoi vahvaa kotivirettään (Ilves-Jaro 1-0)

Heikki Aho iski ratkaisun. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves nappasi sunnuntaina tärkeät kolme pistettä kaatamalla kotonaan miltei täyden katsomon edessä FF Jaron Heikki Ahon osumalla 1-0 (1-0).

Ottelu käynnistyi vierasjoukkue Jaron voimakkaalla hallinnalla ja heti 4. minuutilla meinasi kolista omissa. Jani Virtasen laukaus boxin sisältä kolahti kuitenkin oikeaan tolppaan ja Ilves selvisi säikähdyksellä.

Ilves pääsi hiljalleen peliin mukaan ja 11. minuutilla oli kotijohto-osuma puolestaan enemmän kuin todella lähellä. Vahvasti läpi matsin raatanut Mika "Lada" Lahtinen syötti Jaakko Juutin maalinedustalle, mutta laukaus viuhahti karvan verran vasemmalta ohi.

Avausjaksoa edettiin pietarsaarelaisten hienoisessa hallinassa, mutta Ilvekselle avautuivat parhaat paikat. Jonne Hjelmilla oli oiva paikka puolen tunnin hujakoilla, mutta volley-yrityksestä tuli lopulta hutipotku aivan Jaro-maalin tuntumassa. Tammelan yleisömeri joukkohuokaisi ja antoi päälle aplodit.

Jaro sai luotua jatkuvasti puolivaarallisia hyökkäyssommitelmia, mutta joka kerta pallon eteen ehti miesmuuri nimeltä Mika Hilander. Ilves-molari oli jälleen kovassa iskussa.

Ja juuri kun hätäisimmät katsojat ehtivät jo kiiruhtaa makkarajonoihin, niin aivan avausjakson lopussa nähtiin ottelun maali. Maalinedushässäkän päätteeksi entinen Jaro-puolustaja ja nykyinen Ilves-luottopakki Heikki Aho laukoi pallon maaliin ja 1-0. Tunnelma Tammelassa oli poikkeuksellisen upea.

Heti toisen jakson alussa Tammelan kotiyleisö kuohui, kun puolittain läpiajossa ollut Lada Lahtinen kaadettiin Jaro-molari Jesse Östin toimesta. Tilanteesta ei vihelletty edes vaparia.

Pian tuon jälkeen Ilveksen Tomi Petrescu pääsi laukomaan vapaapotkun 25 metristä ja pallo pomppi Jaro-muurista kohti oikeaa yläpesää, mutta Öst esitti upean torjunnan kulmapotkuksi. Ja vain hetki tuon jälkeen Petrescu oli puolittain läpi, mutta veto heilahti vain hieman ohi vasemmalta.

Jaron tasoitusmaali oli erittäin lähellä tunnin kohdilla. Pallo pyöri Ilves-maalilla todella vaarallisesti, mutta lopulta jatkettiin Ilveksen maalipotkulla. Alexei Eremenko Juniorin tähdittämä vierasjoukkue hallitsi ottelun loppua, mutta kunnollisille maalipaikoille se ei enää päässyt. Ilveksen joukkuepuolustaminen oli jälleen laadukasta ja lopputuloksena oli suurilukuisen kotiyleisön riemuksi 1-0.