AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 12.7.2015

Vuorinen: "Pettyneet fiilikset"

Vuorinen: "Pettyneet fiilikset"

Pyry Soirin maali jäi laihaksi lohduksi Vepsulle. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jaro voitti myös tämän kauden toisen Pohjanmaan derbyn VPS:aa vastaan, kun se onnistui Boris Kadion viime hetken 2-1-maalilla viemään kolme pistettä.

Myös kauden ensimmäinen kohtaaminen Hietalahdessa päättyi samoihin lukemiin. Jaro nousi silloinkin maalin tappioasemasta voittoon.

- Pettyneet fiilikset. Tiedettiin, että pelistä tulee tiiviin otteluohjelman takia fyysisesti raskas, ja niiden aktiivinen pallonhallinta tuotti valitettavasti lopussa tulosta, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen harmitteli seuran verkkosivuilla.

Ensimmäisellä puoliajalla FF Jaro hallitsi pallollista peliä ja VPS tyytyi puolustamaan tiiviisti joukkueena. Se onnistuikin siinä hyvin, sillä Jaro ei juurikan kyennyt luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Henri Sillanpää joutui pariin otteeseen puuttumaan maalillaan peliin, mutta sekä Sergei Eremenkon että Denisin yritykset VPS-vahti pystyi hoitamaan suhteellisen kivuttomasti.

- Jarolla oli pallonhallinta, niin kuin odotettiinkin. Emme prässänneet ylhäältä, jotta jaksaisimme pelata myös toisella puoliajalla. Ne pääsivät pari kertaa ehkä liian lähelle, mutta pystyimme suurimmaksi osaksi pitämään ne poissa maalipaikoilta.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, iski vierasjoukkue VPS ottelun ensimmäisen maalin. Tauolla vaihdosta sisään tullut Jerry Voutilainen pelasi pallon Eero Tammiselle, joka tiputti sen Pyry Soirille 16 metriin. Soiri sijoitti pallon tyylikkäästi ohi Jaro-vahti Jesse Östin. Maali oli keskikenttäpelaajan VPS-uran ensimmäinen ja Veikkausliigauran kolmas.

- Pyry pelasi vähän uudella pelipaikalla, keskemmällä. Pyryn perustekeminen on niin hyvällä tasolla, että hän pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalle. Myös Jerryn terävä paluu pelikentille oli positiivinen asia.

VPS sai maalin jälkeen koko ajan enemmän otetta itselleen ja oli siirtyä 2-0-johtoon. Tamminen löysi maalinkulmalta Jerry Voutilaisen, jonka puskun pelasti maaliviivalta kuitenkin Walter Moore.

Jaro onnistui tasoittamaan ottelun 71. peliminuutilla. Jani Virtanen jatkoi kymmenestä metristä vasemmalta tulleen keskityksen tarkasti maalin perukoille. Jaro sai maalista virtaa ja kykeni erittäin aggressiviseen hyökkäyspeliin. Sen aktivinen vaihe tuottikin lopulta tulosta. Varsinainen peliaika oli juuri täyttymässä, kun Boris Kadio iski maalindedustalta pallon ohi Sillanpään.

Lisää uutisia