AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 7.6.2015

Malinen: "Avausjakso meiltä huippupeliä"

Malinen: "Avausjakso meiltä huippupeliä"

Juha Malinen nautti komeasta voitosta Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuralla menee tällä hetkellä Veikkausliigassa lujaa. Joukkue haki sunnuntaina jo kahdeksannen voiton yhdeksään viime otteluun, nyt napapiiriläisten kovan vireen sai kokea SJK kotikentällään, jossa RoPS oli parempi 1-0 lukemin.

Tällä voitolla RoPS nousi Veikkausliigassa jo sarjakakkoseksi SJK:n ohi viiden pisteen päähän liigaa johtavasta, kaksi ottelua enemmän pelanneesta HJK:sta. RoPS:n voittomaalin viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta kahdeksan minuutin pelin jälkeen keskikentän työmyyrä Mika Mäkitalo, joka pääsi SJK-puolustuksen purkupallosta vetämään pallon upeasti SJK-maalin oikeaan alanurkkaan.

Ottelun jälkeen RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoi, että vielä aamulla hänen piti tarkastaa 4-5 pelaajan pelikunto, koska pieniä vaivoja on useammalla pelaajalla tiukan otteluputken johdosta.

- Aamulla selvisi, ettei Boris Kokko ole pelikunnossa ja niinpä avauskokoonpanoon nousi kärkipelaaja Mike Ibiyomi. Hänen tehtävänsä oli prässätä SJK:n maalivahtia ja molempia torppareita heti ylhäältä. Tuo onnistuikin hyvin ja pääsimme dominoimaan peliä. Avausjakso olikin meiltä huippupeliä, hehkutti RoPS-luotsi Malinen.

Toiselle jaksolle tappioasemassa ollut kotijoukkue tuli ärsytettynä ja lisäsi kierroksia koneeseen.

- Laskimme toisella jaksolla puolustuksemme vähän alemmaksi ja iskimme sitten vastaiskuilla vastaan. Olihan se vähän sellaista selviytymistaistelua, Malinen totesi ottelun toisesta jaksosta.

RoPS-valmentaja oli todella iloinen siitä, että viime kaudella topparina pelanneelle Jarkko Lahdenmäelle on löytynyt paikka oikean puolustajan tontilta. Myös Ibiyomin peliin kärkimiehenä Malinen oli tyytyväinen, koska joukkueen pelaajamateriaali ei liian laaja ole.

- Nämä jutut hieman helpottavat meidän pelaajarosterin kapeutta, mies laskeskeli.

Kiivaan pelitahdin uuvuttama ja pienten vaivojen kiusaama RoPS pääsee nyt hieman huilaamaan, kun edessä on "maajoukkuetauko".

- Nyt huilataan torstaihin asti ja sen jälkeen taas jatketaan kovaa työtä. Nyt voi sanoa että tulee tämä ottelutauko oikeaan paikkaan, RoPS-luotsi Juha Malinen totesi tyytyväisenä.

Lisää uutisia