vko.19 // 14.5.2015

Interille runsasmaalinen voitto (FC Inter-FC KTP 4-1)

FC Inter otti helatorstaina makean voiton FC KTP:stä lukemin 4-1 (4-1).

Interin kaikki maalit merkittiin eri pelaajille. Maalin maakuun pääsivät järjestyksessä Guy Gnabouyou, Philip Njoku, Solomon Duah ja Joni Aho. Kotkalaisten ainoan maalin teki Juuso Salonen.

Interin avausjakso ottelussa oli jäätävä. Joukkue suorastaan käveli vierasjoukkue FC KTP:n yli. Ensimmäisen maalin teki Guy Gnabouyou upean vapaapotkukuvion päätteeksi. Maalin pohjusti lopulta Inter-kapteeni Henri Lehtonen, joka sai pallon Petros Kanakoudisilta.

Interin vahva ote ei jäänyt ensimmäiseen maaliin, vaan jo 16. minuutilla pallo oli jälleen kotkalaisten maalilla. Tällä kertaa pallon sai verkkoon melko löysällä laukauksella Philip Njoku. Viisi minuuttia myöhemmin maalintekovuorossa oli Solomon Duah, joka ujutti pallon längistä Pyhärannan ohi maaliin. Tilanteen pohjusti Kanakoudis.

Inter nukahti hiukan kolmen maalin johdossa ja päästi KTP:n maalin tekoon 24. minuutilla. Maalin syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, jota Inter ei saanut purettua. Maalista vastasi Juho Lehtosen syötöstä läheltä pallon verkkoon puskenut Juuso Salonen.

Maalintekijä Salosen ilta synkkeni kuitenkin 37. minuutilla, kun hän repi Solomon Duahin nurin rankkarin arvoisesti. Palkkioksi KTP-toppari sai tilanteesta ansaitun punaisen kortin, vaikka kotkalaiset sitä protestoivatkin.

Pilkkua laukomaan asettunut Joni Aho ei kuitenkaan epäonnistunut omassa suorituksessaan, vaan laukoi Interin 4-1 taukojohtoon. Reilu johtoasema oli ansaittu, sillä Interillä riitti paikkoja vielä hukattavaksikin.

Jos Interin avausjakso oli hyvä, niin toisella jaksolla mentiin käsijarru päällä. Tämä oli tietysti ymmärrettävää, koska KTP:n aseet yhden miehen alivoimalla olivat olemattomat.

Toisen jakson maalipaikat nähtiin viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Interin Demba Camaralla ja Pihilip Njokulla oli omat paikkansa lisätä Inter-johtoa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kotkalaisten paras paikka tuli lisäajalla Marcus Heimoselle. Hän yrityksensä torjui kuitenkin ilmiömäisesti hyvän ottelun pelannut Magnus Bahne.