AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 14.5.2015

HJK:n Robin Lod siirtyy Kreikkaan

HJK:n Robin Lod siirtyy Kreikkaan

Robin Lod siirtyy Kreikkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Robin Lod, Panathinaikos ja HJK ovat päässeet sopimukseen, jonka mukaan HJK:ta juniorivuosista asti edustanut Lod siirtyy Kreikan mahtiseuraan. Lodin ensimmäinen seura oli Suurmetsän Urheilijat.

Lod siirtyy Kreikan sarjassa tällä hetkellä toisena olevaan ja sitä kautta mahdollisesti Mestarien Liigan lohkovaiheeseen pääsevään kreikkalaisseuraan heti 24.5. SJK-HJK -pelin jälkeen.

- Olen todella iloinen, että asiat saatiin kuntoon. Hienoa pelata Klubin paidassa vielä ennen uutta seikkailua. Jäähyväiset sitten, kun niiden aika on, Lod kommentoi seuran verkkosivuilla.

HJK:ssa Lod on voittanut kolme Suomen mestaruutta ja hänet valittiin viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Lod oli myös tärkeä osa HJK:n menestystä viime kauden europeleissä ja vahvat otteet myös Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ovat nostaneet helsinkiläisen A-maajoukkuerinkiin asti.

Pelaajien eteenpäin myyminen kansainvälisille kentille on osa HJK:n julkista strategiaa. Siirto kovatasoiseen sarjaan ja sen legendaariseen mahtiseuraan on kuitenkin poikkeuksellista suoraan kotimaan sarjasta. Panathinaikos saapui seuran ja agentin vieraana katsomaan Lodia useaan kertaan ja ihastui erityisesti Lodin tehokkaaseen box-to-box -pelaamiseen.

- Loistavaa, että erinomainen pelaaja ja ihminen pääsee eteenpäin hienoon seuraan. Tämä on hyvä esimerkki, kuinka voidaan saada huomattavasti merkittävämpiä siirtoja aikaiseksi, kun pelaaja, agentti ja seura tekevät hyvää yhteistyötä, Riihilahti kiittelee.

Lisää uutisia