AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2015

​Lehkosuo: "Lisävirtaa hyvästä tunnelmasta"

​Lehkosuo: "Lisävirtaa hyvästä tunnelmasta"

Bana odottaa hyvää tunnelmaa torstaille. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja IFK Mariehamn iskevät yhteen helatorstaina kärkikamppailussa, joka samalla – nimenomaan helatorstaina Helsingissä – on jo pienimuotoinen klassikko.

Helatorstain kärkikamppailun yhteydessä ja sitä ennen Sonera Stadiumilla on paljon oheistoimintaa. Markku "Peltsi" Peltoniemi järjestää Urheilukadulla HJK:n toimiston edustalla Peltsin antiikkikirppiksen, josta voi tulla tekemään hienoja löytöjä klo 12.30 alkaen. Lisäksi Urheilukadun puolella Klupipäädyn edustalla on urheiluvälinekierrätyspiste, jonka lahjoitukset ohjataan Hope:n kautta hyväntekeväisyyteen.

Myös kulinaristeja hemmotellaan, sillä Henri Alen tulee valmistamaan Klubi-dogeja klo 12.30 alkaen Urheilukadun myyntipisteeseensä. Perheen pienimmillekin on viihdykettä tarjolla mm. Ympäri stadionia kiertävän Harri Hylkeen muodossa.

Maarianhaminasta on lisäksi tulossa otteluun runsaasti vierasjoukkueen kannattajia.

- Totta kai pelaajat saavat aina lisäenergiaa aina kun paikalla on paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Meitä kannustavan oman kotiyleisömme edessä on aina hienoa pelata, se on kuin juhlapäivä meille. Toivottavasti saadaan torstaina tunnelma kattoon ja stadion täyteen, HJK:N päävalmentaja Mika Lehkosuo toivoo seuran verkkosivuilla.

Klubin ja IFK Mariehamnin väliset ottelut ovat olleet vuosien saatossa melkoisia spektaakkeleja, joissa on nähty usein todella iloista hyökkäyspelaamista. Runsasmaalisista otteluista yksi mieleenpainuvimmista oli joukkueiden kohtaaminen vuonna 2012, kun Joel Pohjanpalo iski Klubin 3-1 voittoon uskomattomalla hattutempullaan.

- Tiukkoja vääntöjä ollaan pelattu heitä vastaan ja en usko että se muuttuu torstaina mihinkään. Omassa pelaamisessamme on vielä asioita, joita pitää parantua ja jotka askel askeleelta paranevatkin koko ajan.

- Puolustamisen hyvä taso pitää säilyttää ja hyökkäyskolmanneksella täytyy olla tehokkaampia, "Bana" painottaa.


HJK-IFK Mariehamn Sonera Stadiumilla torstaina 14.5. kello 14.00 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia