AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2015

Gruborovics palaa tutulle kentälle

Gruborovics palaa tutulle kentälle

Tamás tuntee Veritas Stadionin erinomaisesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Ennen Kotkaan ja FC KTP:n vihreävalkoisiin saapumistaan kaksi edellistä kautta FC Interin sinimustaa raitapaitaa päällään kantanut Tamás Gruborovics palaa torstaina Turkuun ristiriitaisin miettein.

- Vähän ristiriitaiset fiilikset. Homma ei oikein lähtenyt missään vaiheessa liitoon siellä, toisaalta paljon hyviäkin muistoja ja hienoja pelikavereita sekä Suomen paras stadion, Gruborovics miettii FC KTP:n verkkosivuilla.

Gruborovics pelasi ensimmäisellä Turun kaudellaan 2013 kaikissa Veikkausliigan otteluissa. Toisella kaudella loukkaantumiset leimasivat miehen pelaamista.

- Paljon tuli pelattua etenkin ensimmäisenä vuotena, mutta en sillä omimmalla pelipaikalla ja se vaikutti pelaamiseen. Toisella kaudella oli sitten vähän kaikenmoisia pieniä vammoja, jotka heijastuivat otteisiin. Ne kaikki ovat nyt kuitenkin takanapäin.

Interin pelaajapakka on muuttunut melkoisesti Tamáksen ajoista ja loukkaantumisia on myös siellä suunnalla.

- Nyt en osaa yhtään arvioida millainen porukka tulee vastaan, paljon on sielläkin suunnalla loukkaantumisia, kuten myös valitettavasti meilläkin. Interillä on tosin hieman laajempi pelaajarinki, mutta jos me saadaan se yksitoista jätkää kentälle niin kyllä me pärjätään, "Grubo" heittää.

Miten muuten, noin kokonaisuutena, luonnehtisit omaa alkukauttasi?

- Pelaaminen maistuu koko ajan paremmalta. Tuntuu siltä, että pääsee paremmin rytmiin ja saa juonen päästä kiinni, kun voi pelata omalla paikallaan.

Vaasa-ottelussa saatu ikävä päävamma on taakse jäänyttä elämää, vaikkei Gruborovics ole luonnollisesti vielä täysin sataprosenttisessa kunnossa.

- Maanantaina vedettiin ensimmäiset treenit loukkaantumisen jälkeen. Totta kai nuppi vaatii vielä totuttelemista vauhtiin ja muuttuviin tilanteisiin. Yllättävän paljon joutuu vielä prosessoimaan. Sen huomasi treenien jälkeen, että vaatii vähän käynnistämistä, mutta eiköhän se siitä korjaannu, kun saa vielä muutamat treenit alle, Tamás kertoo.

Turun kenttä saa Gruborovicsilta Ristilän tavoin varauksettoman hyväksynnän.

- Siellä pystyy pelaamaan todella hyvää jalkapalloa ja toivottavasti pystymme käyttämään tämän hyväksi. Jos ruvetaan palloa nostamaan ilmaan sillä alustalla, niin sitten on jotain pielessä.

- Oman pelin rohkeus täytyy saada takaisin. Sama hyvä peli-ilme, mikä oli muun muassa Vepsu matsissa. Täytyy oikeasti haluta voittaa tilanteita, mennä eteenpäin sekä tehdä maaleja eikä peruutella, sillä pystymme voittamaan, Tamás päättää.


FC Inter-FC KTP Veritas stadionilla torstaina 14.5. kello 18.30 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia