vko.18 // 8.5.2015

IFK Mariehamn kukisti FC KTP:n (IFK M - FC KTP 2-1)

IFK Mariehamnin vahva alkukausi sai jatkoa, kun FC KTP kaatui perjantain Wiklöf Holding Arenalla 2-1 (2-1).

Tommy Wirtanen kuittasi Samuli Kaivonurmen johtomaalin nopeasti ottelun alussa ja ratkaisun laukoi pilkulta Duarte Tammilehto juuri tauon alla.

Ottelu sai vierailijoiden kannalta loistoalun, kun kärkäs Samuli Kaivonurmi haistoi IFK-veskari Otso Virtasen hutipotkun ja sijoitti pallon tyhjään maaliin ottelun kolmannella minuutilla. KTP:n hyvä alku ei kuitenkaan saanut jatkoa, vaan kotijoukkue otti ottelun haltuunsa. Tasoitus nähtiin jo 11.minuutilla kun Kotkan maalia vartioinut Jere Pyhäranta nyrkkeili pallon kuudentoista rajan ulkopuolelle suoraan Tommy Wirtasen ulottuville. Wirtasen kaukolaukaus löysi tiensä sankan pelaajajoukon läpi maalin perukoille.

Ottelun voitto-osuma nähtiin hieman ennen taukovihellystä. Kotijoukkue prässäsi KTP-puolustusta tiukasti hyökkäysalueella ja pallo ajautui Diego Assikselle, joka pääsi nokikikkain tilanteeseen vauhdilla tulleen Pyhärannan kanssa. Kotkalaismaalivahdin taklaus osui Assista jalkoihin eikä ottelun tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin asettaa pallo pilkulle. Tuomitun rankkarin laukoi ottelun parhaimmistoon kuulunut Duarte Tammilehto varmasti maaliin.

Toisella jaksolla ei KTP saanut peliään rullaamaan ja tilanteetkin olivat kortilla. Paras tilanne osui Ville Oksaselle, mutta pusku suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Oman lisänsä pelaamiseen toi Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenan muhkurainen kenttä, joka teki pelaamisen hankalaksi. KTP kärsi ottelussa myös muutaman loukkaantumisen. Samuli Kaivonurmi, Josh Mulvany sekä Shane McFaul saivat kaikki kolhuja, joiden vakavuus selviää myöhemmin.