AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2015

IFK Mariehamn kaatoi Ilveksen cupissa

IFK Mariehamn kaatoi Ilveksen cupissa

Ilves taipui IFK Mariehamnille. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn selvitti tiensä Respect Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Valkeakoskella pelatussa ottelussa Ilveksen 2-0 (1-0).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä tapahtui. Ensin Ilveksen Emenike Mbachu pääsi maalipaikkaan, mutta ei onnistunut. Pian tuon jälkeen vieraiden Dever Orgill laukoi lähietäisyydeltä hieman ohi,

IFK Mariehamn siirtyi 1-0-vierasjohtoon 17. minuutin kohdilla. Brian Span pääsi puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta ja laukoi pallon juuri ja juuri maaliviivan ylitse ohi Ilves-molari Mika Hilanderin.

Molemmissa päissä tapahtui pitkin avausjaksoa. 25. minuutilla Emenike laukoi raivoisan tykityksen vastapalloon, mutta vieraspuolustus oli edessä aivan maaliviivan tuntumassa. Sitten reilun puolen tunnin jälkeen vieraiden Orgill laukoi läheltä, mutta pallo heilahti sivuverkkoon.

Vielä avausjakson lopussa Ilvekselle avautui kaksi herkullista tasoituspaikkaa. 42. minuutilla Mika Lahtinen ja Jonne Hjelm olivat lähellä ohjata pallon vapaapotkutilanteesta sisään, mutta vierasmolari Walter Viitala oli edessä. Vielä tuon jälkeen Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan, mutta taas Viitala torjui.

Toiselle jaksolle kirmasi sisuuntunut Ilves-lauma. Keltapaitainen kotijoukkue hallitsi selkeästi kenttätapahtumia ja tasoitus oli lähellä. 54. minuutilla Ilveksen Lahtinen pääsi puolittain läpi, mutta pallo lirui loputa vierasmolari Viitalan kautta hieman ohi maalin ja kulmaksi.

Mitä pidemmälle toinen 45-minuuttinen eteni, sitä enemmän Ilves otti pallonhallintaa itselleen. Toisaalta, IFK Mariehamnin joukkuepuolustus oli vahvaa. 75. minuutilla Ilves sai aikaan hyvän hässäkän, mutta lopputuloksena ainoastaan kulmapotku. Tuo kulmuri leijaili suoraan vieraiden ylärimaan.

Pirteästi esiintynyt Ilveksen vaihtomies Ibrahim Köse pääsi laukomaan vastapalloon 89. minuutilla, mutta 22 metristä lähtenyt tykitys meni ylärimaan nuollen yli. Heti perään IFK Mariehamn ratkaisi ottelun, kun Ilveksen hakiessa voimakkaasti tasoitusta pääsi Orgill yksin läpi ja nosti pallon maaliin, 0-2.

Tällä viikolla Ilvekseen hankittu 21-vuotias keskikenttäpelaaja Antti Mäkijärvi debytoi tässä Cup-ottelussa keltapaidassa ja nuorukainen esiintyikin varsin lupaavasti. Ilman loukkaantunutta ykköstähteään Petteri Forsellia pelannut vierasjoukkue IFK Mariehamn pelasi puolestaan kurinalaisesti läpi ottelun ja puolusti tarkasti kapteeninsa Jani Lyyskin johdolla.

Lisää uutisia