AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 395

FC Inter
4-3-3
vko.05 // 7.2.2016

​Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

​Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Liigacupin alkulohkon pisteitä on jaossa jälleen maanantaina Eckeröhallenissa, jossa IFK Mariehamn ja FC Inter ottavat mittaa toisistaan.

Sekä kotijoukkue IFK Mariehamn että Inter hakevat maanantain ottelusta avausvoittoaan Liigacupissa. Inter on kartuttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa pistepussiaan yhdellä pisteellä, kun taas IFK Mariehamnilla pistesaldo näyttää vielä nollaa.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma on ollut pääosin tyytyväinen joukkueen pelin kehittymiseen talven otteluissa. Voitot ovat kuitenkin jääneet uupumaan. Hollantilaisen mukaan kysymys on kuitenkin pienistä asioista.

- Pelimme on sujunut aikaisemmissa otteluissa nousujohteisesti. Pelaaminenon toiminut ihan hyvin, mutta voittoon asti se ei ole vielä riittänyt. Pienet virheet ovat kuitenkin maksaneet meille vielä pisteitä. Niistä pyrimme pääsemään kuitenkin jo huomenna eroon, sanoo Dragtsma.

Interin huomisen vastustaja IFK Mariehamnin valmennuksesta vastaa tällä kaudella kaksikko Peter Lundberg-Kari Virtanen, Ahvenanmaalla kulttihenkilön asemaa nauttivan Pekka Lyyskin siirryttyä sivuun joukkueen peräsimestä viime kauden päätteeksi.

Dragtsman mukaan IFK tuskin tulee merkittävästi muuttamaan pelaamistaan, sillä joukkueen pelaajisto on pitkälti sama kuin viime kaudella.

- IFK:lla on oma pelillinen identiteettinsä. He ovat aina olleet vahva ja hyvin organisoitu ryhmä. Tähän tuskin tulee koskaan muutosta, oli valmentajana kuka tahansa, pohtii Dragtsma.

IFK:lta on varmuudella sivussa kyynärpäävammaa poteva kärkimies Dever Orgill sekä reisivammasta kärsivä Philip Mantilla. Muuten koko joukkue on valmentajakaksikon Peter Lundberg - Kari Virtanen käytettävissä.

Interin kokoonpanosta puolestaan puuttuu huomenna muutama pelaaja. Philip Njoku on poissa selkäkipujen takia. Oskari Qvick lähestyy Jukka Lehtovaaran tavoin pelikuntoa, mutta vielä tässä ottelussa heitä ei kuitenkaan kentällä nähdä.

Interin edellisessä Liigacupin ottelussa FC Lahtea vastaan pelannut Kennedy Nwanganga palaa joukkueen mukaan ensi viikolla, mutta Ahvenanmaalla hän ei kuitenkaan ole mukana.

Liigacupin ottelu IFK Mariehamn-FC Inter pelataan maanantaina Eckeröhallenissa alkaen kello 19.00.