AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 3.5.2024

FC Hakan Juho Kilo uhkuu näyttöhaluja – ”Haluan todistaa olevani hyvä pelaaja”

FC Hakan Juho Kilo uhkuu näyttöhaluja – ”Haluan todistaa olevani hyvä pelaaja”

Juho Kilo on tekemässä läpimurtoa Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan Juho Kilo vietti neljä edelliskautta saksalaisseura HSV:n organisaatiossa. Tänä vuonna hän palasi kotimaahan ja tekee vahvaa läpimurtoa Veikkausliigassa.

Kilo on ottanut heti ison roolin Hakan keskikentällä ja ollut jo talvesta lähtien käytännössä jokaisessa pelissä avauskokoonpanossa. Hän lähti 16-vuotiaana Saksaan ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa Suomessa isompaan valokeilaan tekemään itselleen nimeä. Hän näkee tällä kaudella olevan hänelle iso merkitys myös tulevaa uraa ajatellen.

- Varmasti isona merkityksenä siinä mielessä, että haluan todistaa olevani hyvä pelaaja. Lähdin 16-vuotiaana sinne Saksaan, niin hirveän monella suomalaisella ei ole loppupeleissä kuvaa siitä, minkälainen pelaaja minä olen, koska minun pelejä ei tullut mistään Viaplaylta samalla tavalla kuin miesten Bundesliigapelejä, Kilo mietiskelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Kilo pelasi viimeiset kolme kautta HSV:n kakkosjoukkueessa Regionalligaa, joten kokemusta miesten peleistä on tullut nuoresta iästä huolimatta jo paljon.

- Ehkä siinä on ollut myös sellainen harhaluulo, että kakkosjengin pelit ovat jotain lasten pelejä, mutta ne ovat kuitenkin omaan silmään olleet fyysisempiä kuin Veikkausliigapelit ovat tähän mennessä olleet. Mutta ehkä tämä on hyvä paikka todistaa itselle, että on hyvä pelaaja ja tavoittelee vielä sitä askelta taas ulkomaille.

Kilon mukaan peli on Saksassa vielä nopeampaa kuin Veikkausliigassa ja aikaa päätöksille on vähemmän.

- On se erilaisempaa, kyllä Saksassa peli oli paljon nopeampaa ja fyysisempää. Kaikkia asioita ajateltiin jo yksi, kaksi syöttöä eteenpäin. Pyrittiin pelaamaan mahdollisimman paljon eteenpäin, painotettiin juoksemista paljon ja kaksinkamppailut oli ehkä vähän tiukempia kuin täällä. Mikä ehkä aluksi tuli shokkina Liigacupissa oli se, että oli oikeasti aikaa ottaa kaksi, kolme kosketusta ja kääntyä. Välillä tuntui, että tuppasi pelaamaan yhdellä kosketuksella ja huomasi syötön jälkeen, että ei vitsi, olisin voinut taas kääntyä. Siihen ei ollut aikaa Saksassa. Siihen on vielä totuttelua, että on aikaa. Mutta veikkaan, että ihan hyvä tästä vielä tulee.

Kilon mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa. Lähetyksessä vierailee myös Huuhkajalegenda Antti Niemi.

Lisää uutisia