3-4-3
vko.16 // 19.4.2024

SJK jatkaa tappioitta (SJK-Ilves 1-0)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun Ilves kaatui OmaSp Stadionilla maalein 1–0.

SJK lähti tapojensa mukaan otteluun hyvällä jalalla ja onnistui lähestymään vastustajan maalia mallikkaasti. Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka siunaantui 4. minuutilla, kun Kasper Paananen pääsi kokeilemaan riiston jälkeen läheltä maalia, mutta nuorukainen ei saanut kunnon kosketusta palloon, ja peliväline suuntautui maalin yli.

Parin minuutin päästä Babacar Fati oli päästä huippupaikkaan Rasmus Karjalaisen hyvästä oivalluksesta, mutta Ilves-puolustus pääsi katkomaan wingbackin laukauksen viime hetkillä.

Alkuvaiheen paras paikka tuli Paanaselle parinkymmenen minuutin pelin jälkeen: Karjalainen ja Pyry Hannola pelasivat upeasti yhteen keskikentällä ja lähettivät nuorukaisen puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa Ilves-vahti Otso Virtanen esti avausmaalin syntymisen laadukkaalla torjunnallaan.

Hetken päästä oli Valentin Gascin vuoro aiheuttaa sydämentykytyksiä Ilves-leiriin, kun keskikentän luottomies kokeili boksin rajalta. Pallo viuhui niukasti yli maalin, ja Ilves säästyi takaiskuilta.

Ilves joutui kuitenkin taipumaan puolen tunnin pelin jälkeen. SJK-vahti Roope Paunio oivalsi vieraiden kulmatilanteen jälkeen vastaiskun paikan, ja nuori veskari lähetti Fatin karkumatkalle. Ilveksen Joona Veteli joutui rikkomaan Fatia boksissa, minkä myötä pallo vietiin pilkulle. Jaime Moreno asteli pallon taakse ja latasi pelivälineen varmasti verkon perukoille, kun ottelussa pelattiin 34. minuuttia.

Ilveksen avausjakson parhaat paikat tulivat ex-SJK-tähti Roope Riskille, mutta taitavan hyökkääjän viimeistely oli ruosteessa. Myös Paunio venyi kertaalleen loistavaan torjuntaan ja piti vieraat nollilla.

Toisella jaksolla Ilves otti pallonhallinnan alusta lähtien ja vyöryi vaarallisesti kohti kotijoukkueen maalia, mutta usein maalintekopaikat jäivät näennäiseksi.

SJK:n puolustuslinja työskenteli hyvin yhteen, ja Paunio venyi tärkeisiin torjuntoihin. Paunio pysäytti muun muassa Marius Söderbackin kahdesti viimeisen vartin aikana.

Ilves laukoi ottelussa 16 kertaa ja osui kuudesti maalia päin. SJK ei onnistunut luomaan enää toisella jaksolla vaarallisia tontteja, mutta vahva oman pään tekeminen riitti tuomaan voiton.