AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2024

Haka haki komean voiton Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-FC Haka 0-3)

Haka haki komean voiton Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-FC Haka 0-3)

Haymenn Bah-Traore iski tärkeän 0-2-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka vieraili sunnuntain -iltana Maarianhaminassa, mistä joukkue ei ole kyennyt hakemaan pistettäkään kolmeen vuoteen.

Tällä kertaa oli kuitenkin toinen tahti, sillä valkopaidat nappasivat haastavissa olosuhteissa pelatusta ottelusta täydet kolme pistettä maalein 0-3.

Esitys oli yksi valkopaitojen parhaista tällä kaudella, minkä oman pään nolla ja kolme tehtyä maalia vahvistavat täydellisesti. IFK Mariehamnilla ei ollut oikeastaan yhtään todella vaarallista maalipaikkaa ja niissäkin harvoissa Anton Lepola osoitti miksi mies valittiin Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen.

Ottelun avausmaalista vastasi ex-Haka Eero-Matti Auvinen, joka epäonnisesti puski Elias Mastokankaan keskityksen takatolpan kautta sisään 18. minuutilla.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Oliver Whyte oli kasvattaa johdon jo 0-2, mutta tällä kertaa IFK -maalissa pelannut Matias Riikonen veti pidemmän korren oltuaan vastakkain uusiseelantilaisen kanssa.

Mutta tästä vain pari minuuttia eteenpäin ja vieraiden kannalta turvallisen tuntuinen 0-2 -maali syntyi. Sen tarjoili tarjottimelle vahvasi boksiin ajanut Haymenn Bah-Traore, jonka nappisyötön Maissa Fall pääsi sijoittamaan vitosen viivalta keskelle maalia.

Toisella jaksolla Haka keskittyi kontrolloimaan peliä ja pitämään oman pään puhtaana. Kotijoukkue joutui luonnollisesti nostamaan riskitasoja mitä pidemmälle ottelu eteni, mikä kostautui lopulta Fallin syöttämään läpiajoon 81. minuutilla. Evangelos Patoulidis onnistui siinä, missä Whyte ei ensimmäisellä jaksolla onnistunut päästyään nokikkain Riikosen kanssa. Miehen hallittu chippi oli juuri riittävän kova, ettei perässä ainoana juossut Auvinen ehtinyt sitä estämään.

Viimeinen kymmenen minuuttia oli enemmänkin vain ottelun loppuu pelaamista, vaikkakin molemmille joukkueille paikat vielä tarjoutuivatkin. Enempää osumia ei nähty ja näin koskilaiset pääsivät hyvillä mielin kotimatkalla sekä samalla paljon ansaitulle viikon mittaiselle otteluvapaalle.

Lisää uutisia