AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2024

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Kuva: Henrik Siiskonen

Inter kohtaa maanantaina Veritas Stadionilla FC Lahden toistamiseen Veikkausliigassa tällä kaudella.

Interin ja Lahden edellinen kohtaaminen kesäkuun alussa Lahden stadionilla toi Interille kauden ensimmäisen nollapelin, sekä tärkeät kolme pistettä. Inter oli hiihtostadionilla vahvempi maalein 0-2. Sinimustilta maalinteossa onnistuivat Luka Kuittinen kulmatilanteesta erinomaisella puskumaalilla sekä Djoully Nzoko, joka viimeisteli Veikkausliigauransa ensimmäisen maalin Lahden verkkoon upealla kaukolaukauksella.

- Hallittiin sitä peliä ja tein hienon maalin, muuta en juuri muista. Nzoko naurahtaa..

- Odotan aika samanlaista peliä kuin oli Lahdessakin, pidettään palloa ja pidetään nolla omissa. Uskon, että meidän on nyt helpompikin ottaa voitto, kun kotiyleisö on tukenamme.

FC Lahti on Veikkausliigassa kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Kolmesta tasapelipisteestä huolimatta Lahti on ajautunut sarjajumboksi. Lahti voi kuitenkin nousta voitolla jälleen pois jumbopaikalta ja sitä uudistunut joukkue lähtee hakemaan.

Inter pääsee otteluun hyvässä nosteessa, kun paikalliskilpailija TPS kaatui viikolla Suomen Cupin puolivälierässä.

- Se oli tärkeä voitto meille ja totta kai derbyt pitää aina voittaa. Noin monen ihmisen edessä vielä, se oli hienoa, Nzoko sanoo.

FC Lahtea vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä keskikentällä Kevin Jansenia tai puolustuksessa koko loppukauden sivussa olevaa Mikael Alménia.

FC Lahden tuoreiden hankintojen, Luquinhasin ja Benjamin Mulahalilovićin peliluvat ovat saapuneet ja kaksikko on valmennusjohdon käytettävissä. Kolmannen hankinnan, Julian Tomkan pelilupaa odotellaan vielä, mutta pelilupa ehtii suurella todennäköisyydellä tulla ennen ottelua. Kokoonpanosta varmasti sivussa ovat Daniel Koskipalo, Dylan Fox ja Colin Odutayo. Lisäksi muutama pelaaja on saanut viikon aikana pieniä kolhuja ja heidän pelikuntonsa selviää ottelupäivänä.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Simani Peiman

FC Inter - FC Lahti Veritas Stadionilla maanantaina 8.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia