AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2024

Ennakko: AC Oulu-SJK

Ennakko: AC Oulu-SJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

AC Oulu kohtaa maanantaina Veikkausliigassa SJK:n ja hakee revanssia vajaan viikon takaiselle tappiolleen Suomen Cupissa.

Laivastonsiniset ovat kaataneet Raatissa ennen viikonlopun kierrosta sarjan kärjessä heiluvat KuPSin ja HJK:n. Nyt on vastassa sarjakolmonen, joten nyt on aika kaataa jälleen yksi sarjakärki. Maanantaina on hyvä myös ottaa samalla revanssi keskiviikon Suomen Cupin ottelusta ja pitää täysi pistepotti kotona.

- Nyt kun pelitahti vähän kevenee, niin päästään jatkossa keskittymään pitkäjänteisempään harjoitteluun ja pelin kehittämiseen enemmän. Sisältöjä täytyy priorisoida, sopivasti kerrallaan.

- Jo aiemmissa peleissä peleissä ollut tiivis puolustamismuoto täytyy saada aggressiivisemmaksi ja pallollinen vaihe hallitummaksi. Tuet lähemmäksi myös ylempänä ja sitä kautta valmius edetä myös nopeammin, summaa AC Ouluun valmentaja Mikko Isokangas tulevia suunnitelmia.

Tiistaina SJK dominoi tapahtumia. Seinäjokelaiset rakensivat peliä tyylikkäästi matalalta puolustaneen oululaisryhmän edessä ja etsivät maltilla vapaita tiloja. Vierailla ei ollut käytännössä minkäänlaisia mahdollisuuksia Kerhon kanssa, sillä isännät viimeistelivät tehokkaasti ja puolustivat liki täydellisesti pitäen vastustajan pois huippupaikoilta.

SJK ja Oulu ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen myös Veikkausliiga-nurmilla, sillä joukkueet iskivät yhteen kauden avauksessa huhtikuussa. Kerho oli tuolloinkin etevämpi ja nappasi kotonaan 2–1-voiton Pyry Hannolan ja Kasper Paanasen osumilla.

Oulu oli kuitenkin alkukaudesta eri joukkue kuin se on nyt. Kesäkuussa päävalmentajaa vaihtanut ja Konstantinos Bratsosin alaisuuteen siirtynyt ryhmä oli ennen viime tiistain ottelua viiden pelin tappiottomassa putkessa, kun mukaan lasketaan Suomen Cupin ottelut.

- Heidän uusi valmennuksensa on tuonut heille selkeän pelitavan, josta saimme hyvän näytteen Cupin ottelussa. He puolustivat matalalta ja yrittivät tukkia tiloja, kuten odotimmekin, mutta onnistuimme murtautumaan heidän boksiin ja viimeistelemään tehokkaasti. Meiltä vaaditaan samanlaista esitystä Oulussakin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Oululaiset joutuvat lähtemään otteluun ilman maalitykkiään Ashley Coffeya, joka on poissa ottelusta pelikiellon vuoksi. Lisäksi varmasti ovat poissa Marquinhos ja Alexander Forsström.

SJK:n kokoonpanosta puuttuu varmuudella kapteeni Ville Tikkanen, jonka korttitili tuli täyteen viime ottelussa. Kerhon kokoonpanossa saatetaan nähdä Italiasta lainalta palannut Jeremiah Streng ja tuore hankinta Lewis Strapp, jotka molemmat ovat pelikelpoisia.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Kiistala Jarno
AET 2 Juvonen Elias
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - SJK Raatin Stadionilla maanantaina 8.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia