AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 6.6.2023

​Mika Hilander: "Ilveksen jänne ei jostain syystä kestä täyttä ysikymppistä"

​Mika Hilander: "Ilveksen jänne ei jostain syystä kestä täyttä ysikymppistä"

"Hilalla" on selkeät näkemykset viikon derbyistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliiga ja Ruutu+ tarjoilevat keskellä viikkoa komean derbykattauksen, kun vuorossa ovat Pirkanmaan ja Pohjanmaan paikalliset.

Keskiviikkona Tehtaan kentällä kohtaavat FC Haka ja Ilves ja torstaina ratkotaan lakeuden paremmuus SJK-VPS-ottelussa. Molemmat ottelut siivitetään vauhtiin ennakkostudioilla, jotka alkavat jo klo 17.15. Asiantuntijana molemmissa otteluissa toimiva Mika Hilander on laittanut merkille erityisesti Ilveksen vaikeudet tasaisessa suorittamisessa.

- Ajoittain Ilveksen peli toimii hyvin, mutta väliin mahtuu aina jaksoja, joissa jänne ei pysy täyttä 90 minuuttia viritettynä. Ehjiä, tasapainoisia pelejä Ilveksellä ei ole juurikaan ollut, Hilander summaa.

Kovin suuria kehuja Hilanderilta ei myöskään Hakan suuntaan irtoa.

- Haka on kyntänyt, se on pakko myöntää. Ilmeisesti miehistön suuri vaihtuvuus on muuttanut merkittävästi Hakan pelin dynamiikkaa, kun Lee Erwinin kaltaisia moottoreita ei ryhmässä tällä hetkellä ole. Molemmat joukkueet ovat kimurantissa tilanteessa; kumpikaan ei halua hävitä, ja molemmat tarvitsevat voiton. Aika mukavat lähtökohdat Pirkanmaan derbyyn, Hilander lupaa.

Torstain SJK-VPS-ottelusta Hilander löytää vain yhden suosikin.

- Sarjan ääripäät kohtaavat. SJK:lla toimii kaikki, ja jos joukkueen sisällä pidetään vierastasuria HJK:ta vastaan pettymyksenä, niin se kertoo paljon joukkueen henkisestä tilasta.

- Vepsulla ei taas oikein toimi mikään. Liikaa helppoja omiin ja maalinteko tökkii, jostain syystä hyökkäyspeliä ei olla saatu millään kuntoon. Vaikea uskoa, että Pohjanmaan valtikka Seinäjoelta Vaasaan matkaisi, Mika Hilander arvioi.

Studioita isännöi keskiviikkona ja torstaina Tero Karhu. Asiantuntijoina keskiviikkona Mika Hilander ja Pekka Lagerblom, Velja Engström selostaa. Torstaina asiantuntijoina ovat Markku "Rive" Kanerva, Mehmet Hetemaj ja Mika Hilander. Selostuksesta vastaa Kim Kallström.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia