AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2023

FC Hakan Ryan Mahuta innoissaan uudesta haasteesta – ”Olen tykännyt ilmapiiristä”

FC Hakan Ryan Mahuta innoissaan uudesta haasteesta – ”Olen tykännyt ilmapiiristä”

Ryan Mahuta on yksi FC Hakan uusista pelaajista.

Ryan Mahuta, 20, liittyi vahvistamaan FC Hakan miehistöä talvella. Turkulaislähtöinen hyökkäysvoimainen laitapuolustaja hakee isoja peliminuutteja ja avausmaaliaan Veikkausliigassa.

TPS:n kasvatti sai ensikosketuksensa Veikkausliigaan FC Interin paidassa kaudella 2021 ja edusti Turun sinimustia yhteensä kahden kauden ajan. Mahuta muistelee Interin aikoja hyvällä.

- Minulle jäi Interistä hyvät muistot. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin kunnolla miesten peleihin mukaan ja koen kehittyneeni siellä paljon sekä pelaajana että ihmisenä. Se oli minulle hyvä steppi, mutta tietenkin olisin toivonut enemmän vastuuta, 17 Veikkausliigaottelua pelannut Mahuta toteaa Hakan sivuilla.

Talvella Mahuta sai kutsun FC Hakan testeihin ja vakuutti päävalmentaja Teemu Tainion siinä määrin, että sai sopimustarjouksen. Mahuta päätti tarttua haasteeseen eikä ole katunut päätöstään.

- On kyllä ollut tosi ihanaa. Vähän eri kaupunki ja joukkueessa on tosi hyvä henki ja olen tykännyt ilmapiiristä.

Samalla muutto uuteen, ennestään tuntemattomaan kaupunkiin, on nuorukaiselle kasvun paikka myös kentän ulkopuolella.

- Tämä on tällainen pieni kaupunki eikä minulla ole täällä ystäviä ennestään. Haluan testata millaista on asua täällä ja pystyn keskittymään täällä vain työhön. Tämä on ollut tähän mennessä itselleni ihan oikea valinta ja toivottavasti se myös palkitsee.

Tulevalta kaudelta Mahuta odottaa paljon niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

- Henkilökohtaisesti toivon tietenkin paljon minuutteja, mutta ne pitää ansaita ja käyttää hyödyksi. Haluaisin tehdä myös ensimmäisen maalini Veikkausliigassa ja auttaa joukkuetta eteenpäin.

- Joukkueen kannalta tärkein on mitali. En näe, että meillä on mitään muuta vaihtoehtoa.

SJK-FC Haka keskiviikkona 5.4. OmaSP Stadionilla kello 18.00 alkaen. Ruutu+ esittää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia