vko.12 // 23.3.2023

Huuhkajille karvas tappio Kööpenhaminassa

Huuhkajat joutui taipumaan Tanskalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue avasi EM-karsinnat Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa karvaalla 1-3 (0-1)-tappiolla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän, mutta Tanskan tekemä avausmaali syntyi lähes kuin tyhjästä.

Kamppailua oli käyty 20 minuuttia, kun Alexander Bah irtosi oikealta laidalta. Nappikeskitys löysi Rasmus Höjlundin Suomen topparien välistä ja Lukas Hradecky oli Huuhkajien maalilla voimaton.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi enemmän isännille ja Suomen hyökkäykset harvenivat. Juuri ennen taukovihellystä Tanska oli todella lähellä toista onnistumista, kun pallo kimposi Robin Lodista kohti omaa maalia. Hradeckyn reaktiotorjunta piti kuitenkin Huuhkajat pelissä mukana.

Suomi tuli upeasti tasoihin pelin 53. minuutilla. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Teemu Pukki vapautti Oliver Antmanin, eikä tämä erehtynyt paikastaan.

Reilun tunnin kohdalla Hradecky nousi taas isoon rooliin torjuttuaan jalallaan Höjlundin läpiajon. Seuraavasta tilanteesta Joakim Mähle pyssytti Hradeckyn käsien kautta ylärimaan.

Toisessa päässä Joel Pohjanpalo pääsi laukomaan tulisesti, mutta Kasper Schmeichel oli tarkkana.

Loppua kohden Tanska haki Suomea kiivaammin voittomaalia ja sellainen tuli vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Kulmapotkun jälkeen pallo pomppi Tanskan pelaajien kesken ja lopulta Höjlund puski sen verkkoon.

Tanska iski vielä kertaalleen, kun Höjlund täydensi hattutemppunsa erotuomarin määräämällä lisäajalla.