AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2023

"Hyvä että kohtaamme erilaisia joukkueita" - VPS saa KPV:n vieraakseen lauantaina

"Hyvä että kohtaamme erilaisia joukkueita" - VPS saa KPV:n vieraakseen lauantaina

Lauantain VPS-KPV -otteluun on vapaa pääsy. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS kohtaa lauantaina kotonaan Kokkolasta saapuvan KPV:n. Alkukauden toisen harjoitusottelun myötä joukkue jatkaa valmistautumistaan tulevaa Veikkausliigakautta varten.

VPS pelasi viime lauantaina harjoitusottelun JJK:ta vastaan, joka päättyi suvereeniin 4–0 voittoon. Ottelussa VPS pääsi harjoittamaan hyökkäyspelaamistaan, ja joukkue onnistui rakentamaan hyviä paikkoja koko pelin ajan. Vaasalainen kotiyleisö pääsi nauttimaan maaleista Riku Jääskän ja Kalle Multasen osuessa JJK:n päätyyn. Multanen iski ottelussa hattutempun, joka osoitti joukkueen viimeistelytaidon toimivan.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi viime lauantain JJK-peliä seuraavasti:

- Selkeä voitto takana. Onnistuimme tekemään maaleja, sekä pitämään puolustuspäässä oman päädyn puhtaana. Näitä asioita lähdemme tavoittelemaan tulevissakin peleissä. Pelissämme on silti vielä paljon kehitettävää.

Lauantain vastustaja KPV sijoittui viime kaudella Miesten Ykkösessä sarjan viidenneksi, ja jäi juuri paitsi Ykkösen karsintapeleistä. KPV pelasi viimeksi Veikkausliigassa vuonna 2019, ja on viime kausina sijoittunut Ykkösessä aina vähintään kahdeksan parhaan joukkoon. VPS:n odotetaan hallitsevan peliä hyökkäyspäässä JJK-pelin tapaan.

- KPV on divisioonajoukkue, jonka pelityylistä ja toiminnasta emme tiedä paljoa etukäteen. On hyvä, että kohtaamme erilaisia joukkueita alkukaudella valmistautuessamme liigakauden alkuun, jotta voimme kehittää osaamistamme.

- Olemme harjoitelleet kehitystä vaativia osa-alueita, ja odotamme tulevassa pelissä toteuttavamme asioita vaaditulla tavalla. Olennainen kehitettävä osa-alue on ollut prässipelaaminen, jota emme ole vielä saaneet toimimaan toivotulla tavalla, Sillanpää painottaa.

VPS:llä on jäljellä kaksi harjoituspeliä ennen Veikkausliigan alkua. KPV-pelin jälkeen vaasalaiset kohtaavat pietarsaarelaisen FF Jaron alkukauden viimeisessä harjoituspelissä. Lauantain KPV-ottelun jälkeen kauden aloitukseen on 18 päivää aikaa.

- Alkukauden pelit tuovat hyvää tarvittavaa harjoitusta. Treenikausi on mennyt hyvin, ja joukkueen kasaaminen on ollut hyvällä mallilla. Olemme pikkuhiljaa saaneet pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsineitä pelaajia takaisin kokoonpanoon, ja kilpailu pelipaikoista on ollut kovaa. Joukkueella on hyvä ja pitkä treenikausi takana, joten Veikkausliigan alkuun on oltava valmiina, Sillanpää sanoo.

Harjoitusottelu KPV:tä vastaan pelataan lauantaina 18.3. kello 15.00 Lemonsoft Stadionilla. Otteluun on vapaa pääsy.

Lisää uutisia