AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2023

Honka isännöi KTP:ta Liigacupissa lauantaina - "Pelaamisen eri vaiheissa on hyviä elementtejä"

Honka isännöi KTP:ta Liigacupissa lauantaina - "Pelaamisen eri vaiheissa on hyviä elementtejä"

"Henkka" tuo vahvaa rutiinia Hongan takalinjoille. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka isännöi lauantaisessa Liigacupin ottelussa KTP:ta, jolle ottelu on ensimmäinen kuluvan kauden Liigacupissa.

Honka avasi voittotilinsä Liigacupissa viime viikolla, kun se haki kolme pistettä FC Lahden vieraana. Jonathan Muzinga viimeisteli molemmat espoolaisten maalit Lucas Kaufmannin syötöistä. SJK:sta täksi kaudeksi saapunut hyökkääjä avasi samalla maalihanansa Hongan paidassa myös kilpailullisten otteluiden osalta. Aiemmin oli syntynyt maali harjoitusottelussa PK-35:den verkkoon.

Hongalla on kahden pelatun Liigacup-ottelun jälkeen neljä pistettä, maalierolla 2-0. Oma maali on siis toistaiseksi pysynyt puhtaana.

– Ensimmäisestä ottelusta alkaen olemme pyrkineet pelaamaan korkealla intensiteetillä ja löytämään hetkiä prässätä aggressiivisesti. Pelaamisemme eri vaiheissa on hyviä elementtejä, kokonaisuus hakee ymmärrettävästi itseään. Vaikka puolustuspelaamisemme on ollut kaukana täydellisestä, kaksi nollapeliä on ollut ehdottoman arvokas asia, puolustaja Henri Aalto toteaa.

– Olimme Lahtea vastaan tehokkaita ja muutoinkin paikoin vaarallisia erityisesti nopeissa hyökkäyksissä. Kehitettävää jäi etenkin peli- ja puolustusmuotomme ylläpitämiseen, sekä pallollisena paineen alla laadukkaasti suoriutumiseen. Myös kommunikoinnissa on parannettavaa, hän jatkaa.

Aallolle alkava kausi on jo kolmastoista Hongan edustusjoukkueessa. Kokenut 33-vuotias puolustaja on kuulunut viime vuosina myös joukkueen kapteenistoon ja roolia löytyy kentän ulkopuolellakin.

– Kokeneena pelaajana joukkueessa olen oma inhimillinen itseni ja kannustan muita samaan, ja pyrin muodostamaan edes jonkinlaisen yhteyden jokaiseen. Teen työni ammattimaisesti ja puhun sekä ohjaan kentällä melko paljon. Lisäksi toimin mm. linkkinä pelaajien ja valmennuksen, sekä pelaajien ja seurajohdon välillä, Aalto kertoo.

Otteluun pääsee sisään Hongan kauden 2023 kausikortilla, jonka lisäksi siihen myydään sata lippua.

Liigacupin ottelu Esport Arenalla lauantaina 4.2. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia