AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.35 // 31.8.2022

FC Lahti taipui cupin välierässä vajaamiehiselle KuPS:lle - "Työ ei näkynyt tulostaululla"

FC Lahti taipui cupin välierässä vajaamiehiselle KuPS:lle - "Työ ei näkynyt tulostaululla"

KuPS haki niukan voiton cupin välierässä. (Kuva: Lauri Ilola)

Finaalipaikka jäi haaveeksi, kun FC Lahti taipui Suomen Cupin välierässä Kuopion Palloseuralle.

Hiihtiksellä pelatun ottelun loppulukemiksi kirjattiin kuopiolaisten 1-0-voitto, vaikka Lahti pääsi myllyttämään ylivoimalla lähes 75 minuuttia. Ottelun ainoan osuman iski Jānis Ikaunieks.

Ottelun alku oli tunnusteleva ja peli aaltoili päästä päähän. Kolmannella minuutilla Kuopion Palloseura sai huippupaikan, kun Daniel Carillo keskitti ja Henry Uzochukwu pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Kuopiolaisen pusku suuntautui kuitenkin maalin ohi ja FC Lahti selvisi säikähdyksellä.

Noin vartin kohdalla KuPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Jānis Ikaunieks ampui ja pallo otti pienen kimmokkeen muurissa olleesta Juho Pirttijoesta. Toiseen suuntaan menossa ollut lahtelaiskassari Joona Tiainen joutui huonokuntoisen kentän uhriksi ja liukastui. Pallo painui vastustamattomasti Lahden verkkoon ja vierailija siirtyi johtoon.

Lahti pelasi aloituksen nopeasti ylös ja KuPS:n maalilla torjunut Otso Virtanen joutui puolestaan Hiihtiksen nurmen uhriksi. Virtanen lähti palloa vastaan ja liukastui juuri rangaistusalueen rajalla. Hän koppasi pallon rangaistusalueen ulkopuolella ja joutui ulosajetuksi.

Lahti painoi ylivoimalla päälle. Puolen tunnin kohdalla Hysen Memollan keskitys kimpoili niukasti kuopiolaisten maalin ohi. Hyvän ottelun pelannut Arian Kabashi blokkasi vielä jakson lopussa Santeri Haaralan vedon ja toi pallon vauhdilla ylös. Hän syötti Chinedu Geoffreylle, joka pääsi ampumaan. Geoffreyn veto meni kuitenkin ohi ja tauolle lähdettii kuopiolaisten johdossa.

Lahti jatkoi paineen luomista myös toisella jaksolla. Dennis Salanovićin vapaapotku jakson alussa oli vaarallinen, mutta ulosajetun Virtasen tilalle tullut Johannes Kreidl kykeni venymään. Memolla puolestaan kokeili kertaalleen kaukaa ja laitapuolustajan veto meni niukasti ohi yläkulman.

Lahti vaihtoi lisää hyökkäysarsenaalia kentälle jakson edetessä. Reilun tunnin pelin jälkeen Eemeli Virta keskitti ja kentälle hetkeä aiemmin tullut Macoumba Kandji jatkoi päällään. Pallo nousi hiuksen hienosti yli ja lukemat säilyivät kuopiolaisille suotuisina. Kandji pääsi kertaalleen myös kääntymään rangaistusalueen sisällä, mutta Kreidl venyi jälleen.

Lahden hyökätessä riskillä, sai KuPS myös mahdollisuuden vastaiskuun. Gabriel Bispo pääsi nokikkain Tiaisen kanssa, mutta lahtelaiskassari piti Lahden mukana pelissä huikealla jalkatorjunnallaan. Aivan lopussa Lahti sai vielä sarjan kulmia ja paras tilanne syntyi ylös maaliltaan nousseen Tiaisen voitettua pääpallon. Lahtelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet survomaan palloa maaliin ja näin ollen KuPS nappasi finaalipaikan 1-0-voitollaan.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila myönsi, että Lahti ei luonut riittävästi maalipaikkoja. Hänen mukaansa peli muutti muotoaan KuPS:n punaisen jälkeen. Mannila onnitteli kuopiolaisia uhrautuvasta pelistä alivoimalla, joka toi kuopiolaisille finaalipaikan.

– Alku oli tunnusteleva. Peli muutti muotoaan KuPS:n punaisen jälkeen. Loimme jotain, mutta liian vähän, koska se ei näkynyt tulostaululla. Isossa kuvassa tämä oli vain yhden illan show ja meidän on pakko mennä eteenpäin. Siitä pitää onnitella KuPS:aa, että he blokkasivat ja urautuivat läpi pelin. Teimme tänään töitä, mutta se ei näkynyt tänään taululla, Mannila summasi.

Lisää uutisia