AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2022

Tainio huojentui voitosta – ”Se lämmittää kovasti”

Tainio huojentui voitosta – ”Se lämmittää kovasti”

Lee Erwin ja Logan Rogerson toimivat Hakan voiton takuumiehinä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka palasi voittojen tielle kuuden voitottoman ottelun jälkeen kaatamalla kotikentällään IFK Mariehamnin 3-2. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio iloitsi pisteistä ja samalla hyökkäyspelaamisesta.

Hakalla oli allaan kuusi ottelua ilman voittoa ja tappion myötä IFK Mariehamnin putki kasvoi samaan mittaan. Tainion mielestä pelin tärkeys näkyi kentällä.

– Kyllähän tuosta pelistä paistoi, että siinä oli kaksi joukkuetta, joilla tulokset ei ole mennyt ihan nappiin viime aikoina. Oli paljon hermostuneisuutta ja jossakin vaiheessa peliä oli vähän päästä päähän -menoa, Tainio analysoi Hakan verkkosivujen mukaan.

Maalirikkaassa ottelussa olisi voitu nähdä myös lisämaaleja. Hyökkäyspelaaminen ilahdutti Tainiota, mutta puolustuspelaamisesta löytyi korjattavaa.

– Meidän hyökkäyspelaaminen oli tänään hyvää. Luotiin paljon paikkoja, mutta sitten taas puolustuspelaaminen ei ollut sellaista kompaktia mitä meidän esittää. Taas erikoistilanteesta päästettiin kaveri eteen, mutta jaksettiin uskoa ja hyvin jätkät painoi hommia.

Aiemmin viikolla Haka selvitti tiensä Suomen Cupin puolivälieriin kaatamalla Kakkosessa pelaavan HJS:n 1-0. Voitto IFK Mariehamnista oli Hakalle tärkeä myös sarjataulukon suhteen.

– Tämä viikko oli sellainen, että kaksi pakkovoittoa piti ottaa ja se tietyllä tapaa näkyi pelaajien elekielessä ja esityksessä.

– Olen erittäin tyytyväinen täyteen kolmeen pisteeseen, se lämmittää kovasti, "Teme" totesi huojentuneena.

Lisää uutisia