AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.05 // 2.2.2021

Naatan Skyttä siirtyy Ilveksestä Ranskaan

Naatan Skyttä siirtyy Ilveksestä Ranskaan

Naatan Skyttä siirtyy Ranskaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että Naatan Skyttä, 18, siirtyy ranskalaisen Toulouse FC:n riveihin 4,5 vuoden sopimuksella.

Ilves Futis-Liigassa jalkapallouransa aloittanut Skyttä on kulkenut läpi koko Ilveksen pelaajapolun. Futis-Liigasta seuraava askel oli siirtyminen Ilveksen junioriedustusjoukkueisiin. Ensimmäisen sopimuksensa Ilveksen edustusjoukkueeseen "Naatti" allekirjoitti kaudelle 2018.

Veikkausliigadebyyttinsä hän teki elokuussa 2018 ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Kokonaisuudessaan Veikkausliigaotteluita hänelle on kertynyt 29 kappaletta, joissa hän on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa.

Toulouse FC on tällä hetkellä Ranskan 2. Liigassa toisena ollen vahvasti kiinni nousussa maan pääsarjaan.

– Erittäin hyvät ja odottavaiset fiilikset ovat tällä hetkellä. Tämä on todella hieno mahdollisuus ja odotan jo pääseväni aloittamaan siellä. Aika moni futiksen seuraaja tietää Toulousen, sen verran tunnettu seura on kyseessä. Suurseura ja iso kaupunki Ranskassa, mikäs sen parempi lähtökohta olisikaan, Skyttä kertoo Ilveksen sivuilla.

Skyttä oli jo valmistautunut pelaamaan Ilveksessä tulevalla Veikkausliigakaudella, kunnes siirtoasiat lopulta nytkähtivät eteenpäin.

– Eihän tässä varma voinut olla oikein mistään. Koronakin sekoittaa paljon siirtomarkkinoita, kun seurojen taloudelliset tilanteet vaihtelevat. Sikäli olin luottavaisin mielin, että tiesin siirron ulkomaille jossain vaiheessa tapahtuvan. Lähtökohtaisesti olin valmistautunut pelaamaan Ilveksessä ainakin kevätkauden. Hiukan se tietysti stressasi, kun siirtoikkunan umpeutuminen läheni ja odotettu siirto ei näyttänyt tapahtuvan tämän siirtoikkunan aikana.

– Olemme analysoineet, millainen joukkue Toulouse on ja kuinka hyvin se minulle sopii. Tarkasti harkittu vaihtoehto kyseessä, olihan yhteydenottoja muistakin seuroista. Toulouse oli näistä minulle paras vaihtoehto.

Lisää uutisia