AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 27.3.2018

​FC Lahden liikevaihto kasvoi – tulos komeasti plussalla

​FC Lahden liikevaihto kasvoi – tulos komeasti plussalla

FC Lahdella sujui kentällä ja sen ulkopuolella. (Kuva: Juha Tamminen)

Eurooppa-liigan karsintapaikan tälle kesälle napannut FC Lahti teki kaudella 2017 voitollisen tilinpäätöksen.

Liikevaihto kasvoi 1,401 miljoonaan euroon edelliskauden alle 1,2 miljoonasta. Operatiivinen tulos ennen poistoja oli 76 573,28 euroa ja poistojen jälkeinen liikevoitto 46 078,93 euroa. Poistoista suurin osa oli liikearvopoistoa, joka häviää kauden 2018 jälkeen.

- Yrityskumppanuudet ja yleisömäärät kasvoivat edellisvuodesta ja lisäksi Jasse Tuomisen myynti BATE Borisoviin edesauttoi kauden taloutta. Pystyimme vahvistamaan joukkuetta kesken kauden ja hallittu kululisäys upposi suunnitellusti talouden raameihin ja edesauttoi Eurooppa-paikan lunastamista.

- Marginaalimme ovat kuitenkin pienet ja alkaneelle liigakaudelle ja odotettuun Eurooppa-taistoon tarvitaan jälleen koko urheilevan kaupunkiseudun ja kumppaneiden tukea. Kevättalven leirityskin olisi jäänyt tekemättä ilman ulkopuolista tahoa, taustoittaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen seuran taloutta.

Honkanen muistuttaa samalla uuden kauden kotiinpaluusta.

- koko Veikkausliigakauden 2018 pelaamme Kisapuistossa, lähtökohdat yleisömäärien kasvun jatkumiseen ja hienoon tunnelmaan ovat erinomaiset.

Lisää uutisia