AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2017

Jatkuuko Hauhian hurja putki – onko vaihtotaulussa edes numeroa 3?

Jatkuuko Hauhian hurja putki – onko vaihtotaulussa edes numeroa 3?

Teräsmiesten aatelia - Mikko Hauhia. FC Lahti (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakausi 2017 alkaa FC Lahden osalta keskiviikkona vierasottelulla SJK:ta vastaan.

Samalla päästään seuraamaan jatkuuko yksi Veikkausliigan historian hurjimmista putkista. Mikko Hauhia pelasi FC Lahden avauskokoonpanossa 25.8.2013 ja on tuosta päivämäärästä lähtien pelannut jokaisen minuutin Kuhnureitten jokaisessa Veikkausliigaottelussa.

Hauhian "ever-present" –putkella on mittaa kenttäpelaajalle käsittämättömät 108 ottelua. FC Lahden numero 3 pelaa ilman pelikieltoja, ilman loukkaantumisia ja lisäksi niin vakuuttavasti, ettei häntä ole tarvinnut pelillisesti vaihtaa kentältä. Hauhian ohella maalivahdeistakin ainoastaan Mikko Kavén on Veikkausliigan aikana yltänyt yli 100 ottelun "ever-present" –putkeen.

Teräsmies Hauhian hurja putki panee epäilemään jo, että FC Lahden otteluiden pöytäkirjassa mies on oletusarvona avauksessa ja vaihtotauluissa ei ilmeisesti numeroa kolme ole lainkaan käytössä.

Pientä tummaa pilveä taivaalla kuitenkin on, sillä Hauhia on ollut sivussa FC Lahden kokoonpanosta maaliskuun alkupuolelta saakka loukkaantumisen takia.


SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla keskiviikkona 5.4. kello 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia