vko.12 // 26.3.2016

​Huuhkajat jäi Puolan jalkoihin

Janne Saksela pääsi lopussa vaihdosta kentälle. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien kevään ensimmäinen A-maaottelu lauantaina Puolaa vastaan päättyi isäntien selvään 5-0 (3-0) –voittoon.

Täyttä totuutta ottelusta numerot eivät kerro. Vaikka Puola oli pelin hallitsevampi osapuoli, oli myös isäntien osumatarkkuus todella hyvä.

Tasaisen alun jälkeen Puola iski vajaassa vartissa kolme maalia ja otti tukevan otteen pelistä. Tauon alla Huuhkajat sai hyvää otetta, mutta Roman Eremenkon puolustuksen siivoamaa laukausta lähemmäs maalia Huuhkajat eivät yltäneet.

Päävalmentaja Hans Backe teki tauolla muutoksia ryhmitykseen ja Huuhkajat aloitti toisen puoliajan pirteästi. Kun Puola 66. minuutilla terävän hyökkäyksen päätteeksi iski neljännen maalinsa, alkoi paras puhti kuitenkin olla poissa ja lopussa isännät pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia.