AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.10 // 10.3.2016

Suomen Jalkapallomuseo uudistuu keväällä 2016

Suomen Jalkapallomuseo uudistuu keväällä 2016

Valkeakoskella sijaitsevassa Suomen Jalkapallomuseossa on käynnissä mittava remontti, jonka toteuttamiseen opetusministeriö on myöntänyt 120 000 euroa.

Kunnostustyöt saattavat valmiiksi jo aiempina vuosina käynnistetyn uudistuksen, jonka ensimmäisenä vaiheena oli museon auditorion kehittäminen tilaksi, jossa kävijöiden on mahdollista filminäytteiden kautta tutustua suomalaisen jalkapalloilun historiaan. Samalla tila nimettiin Pohjoiskaarteeksi.

Nyt käynnissä olevien, syksyllä 2015 alkaneiden uudistustöiden tavoitteena on rakentaa nykyaikainen urheilun erikoismuseo, jossa kävijöille on nähtävää ja koettavaa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti, SaFa Kari Kuosma, näyttelysuunnittelusta Suomen Urheilumuseo ja Jouni Lavikainen. Maalaustyön toteuttavat Valkeakosken ammattikoulun pintakäsittelyalan oppilaat.

Maalauksen ja peruskunnostuksen myötä seinät saavat ruohonvihreän värin. Luonnonvalon pääsy tiloihin estetään, jotta valaistus tuo näyttelyn paremmin esille. Koko perusnäyttelyn ripustus uusitaan. Yhdessä esineiden, tekstin, kuvien ja elokuvapätkien kanssa sisääntulon äänimaailma johdattaa kävijät jalkapallo-ottelun tunnelmaan.

Museo avautuu yleisölle jälleen toukokuun toisella viikolla.

Suomen Jalkapallomuseon verkkosivut löytyvät täältä.

Lisää uutisia