AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

03

(0-2)

Yleisöä 2379

SJK
3-5-2
vko.17 // 28.4.2023

Ennakko: AC Oulu-SJK

Ennakko: AC Oulu-SJK

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu pääsee ensimmäistä kertaa kotikentälleen lauantaina, kun se saa vastaansa SJK.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen on innoissaan kotiavauksesta ja toivoo paljon yleisöä paikalle. Otteluun on myyty jo yli 1000 opiskelijalippua ja jopa SJK on seurana järjestämässä kuljetusta otteluun.

- Kauden avaus jännittää aina, samoin kotiavaus. Siinä on jotain mitä on odotettu kauan, tällä kertaa lähes päivälleen puoli vuotta. Nautitaan yhdessä kotiavauksesta toivottavasti runsaan yleisön edessä, AC Oulun valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen toteaa seuran sivuilla.

AC Oulu ja SJK ovat edelleen tappioitta ennen viikonlopun Veikkausliigan kierrosta. Joaquin Gómezin valmentama ryhmä on aloittanut tämän kauden voitolla FC Hakasta ja kahdella maalittomalla tasapelillä. SJK:ta vastaan oululaiset ovat tänä vuonna pelanneet kerran Liigacupin merkeissä alkulohkossa ja silloin Laivastonsiniset veivät pisteet mukanaan 2-1-voitolla. Edelliskauden viimeinen kohtaaminen päättyi myös AC Oulun riemuun Eurolopputurnauksen ensimmäisessä osaottelussa Seinäjoella. Myös viime kauden kohtaaminen Oulussa päättyi oululaisten voittoon Onni Suutarin uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Nähdäänkö pelipäivänä 20 vuotta täyttävän Raahen härän uran toinen maali Veikkausliigassa?

- Vaikka emme pysty treenaamaan Raatissa yhtään kertaa ennen lauantain peliä, saamme kotistadionista valtavasti energiaa. Kotiyleisön tuki, fanit, perhe ja ystävät katsomossa; sitä ei voi koskaan korostaa liikaa.

- Osa pelaajista tulee lauantaina ensimmäistä kertaa Raattiin, mutta hekin tietävät kuinka hienoa siellä on pelata. Joukkue tulee antamaan varmasti kaikkensa ja pitkässä juoksussa se kantaa pitkälle.

AC Oulu lähtee kotiavaukseen tappiottomassa putkessa, kun ensimmäisellä kierroksella kaatui KTP ja sen jälkeen tasapelit Valkeakoskella ja Helsingissä. Laivastonsiniset ovat pelanneet vahvan talvikauden, jossa on vain tahrana tappio Liigacupin finaalista HJK:a vastaan. Edellisellä kierroksella pelattu tasapeli HJK:a vastaan oli samaan aikaan hyvä suoritus ja myös pettymys, kun varsinkin siinä oli hyvä mahdollisuus ottaa kolme pistettä. Kaksi edellistä ottelua ovat kuitenkin osoittaneet joukkueessa olevan taistelutahtoa ja kykyä nousta vaikeuksista huolimatta hyvään suoritukseen. Oululaisten esitykset ovat olleet vakuuttavia, vaikka joukkueen kärkipelaajista pari on ollut koko kevään loukkaantuneena.

Oululaisten riveistä Alexander Forsström ja Lasse Ikonen ovat varmasti poissa kokoonpanosta lauantain ottelusta.

Oman mausteensa peliin tuo Pohjanmaan alue, sillä AC Oulu on Pohjois-Pohjanmaan ykkösseura ja SJK Etelä-Pohjanmaan. Näiden kahden kohtaamiset ovat muutenkin olleet kiihkeitä ja mielenkiintoisia otteluita. Lauantaina ottelu pelataan myös luonnonnurmella, jolla kumpikaan joukkueista ei pääse pahemmin harjoittelemaan ennen ottelua. AC Oulu ei pelannut Suomen Cupissa tällä viikolla, mutta SJK pelasi keskiviikkona omaa akatemiajoukkuetta vastaan, ja eteni jatkoon 5-1 voitolla.

– Kiireinen viikko, mutta kuten olen aina sanonut, tykkäämme siitä, kun pelejä tulee hyvällä tahdilla. Valmistaudumme aina hyvin viikkoon sen mukaisesti. Annoimme osalle joukkueesta lepoa cupin-ottelusta, ja he saivat siten valmistautua lauantain AC Oulu-peliin. Samalla olemme käyttäneet kaikkia meidän pelaajiamme, joten kaikki ovat valmiita pelaamaan. Olenkin oikein tyytyväinen siihen, miten viikko on tähän asti sujunut ja olemme erittäin hyvin valmistautuneena lauantaihin, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Tiedämme hyvin, että AC Oulu on kova vastustaja. Heillä on useita uhkia ja joitain todella hyviä pelaajia, joilla on laatua aiheuttaa ongelmia. Se on myös hyvin aggressiivinen ja puolustuksellisesti vahva joukkue. Mutta olemme valmiita. Olemme valmiita vastaamaan vaikeaan ja kovaan taisteluun.

– Ja kuten sanoin, olemme valmistautuneet koko viikon hyvin, joten olemme valmiita AC Oulun kohtaamiseen, Gómez päättää painokkaasti.

Pelaajistoa kierrätettiin keskiviikon Suomen Cup -ottelussa, ja suurin osa pääsee tuoreilla jaloilla lauantain otteluun. Pientä vaivaa on ollut ainoastaan Martti Haukiojalla ja Markus Arsalolla, joiden pelikuntoa lauantain kohdalla katsotaan lähempänä ottelua. Joka tapauksessa SJK:lla on pelaajaryhmässä enemmän pelaajia kunnossa kuin mahtuu kokoonpanoon, eikä mitään riskejä ei tarvitse ottaa kenenkään kohdalla.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Lamppu Mika
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu - SJK Raatin stadionilla lauantaina 29.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.