AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2

YHT. 2-4

12

(1-1)

Yleisöä 1988

VPS
4-3-3
vko.43 // 29.10.2022

Ennakko: FC Haka-VPS

Ennakko: FC Haka-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi saadaan vihdoin päätökseen sunnuntaina, kun FC Haka ja Vaasan Palloseura kohtaavat Tehtaan kentällä Eurolopputurnauksen ratkaisevassa toisessa finaalissa.

Ensimmäinen osaottelu viime keskiviikkona Vaasassa päättyi Hakan upeaan 0-3 -voittoon, mikä antaa sunnuntaille erinomaiset lähtökohdat. Teemu Tainio ja moni muu joukkueesta on kuitenkin muistuttanut, että peli ei todellakaan ole vielä pelattu. Valkopaidat lähtevätkin Tainio mukaan otteluun hyvinkin realistisista lähtökohdista.

– Meidän täytyy pitää huoli, ettei Vaasa voita meitä kolmella maalilla, siitä lähdetään!

Mikäli ottelu päättyisi vieraiden 0-3 -voittoon, niin ratkaisua haettaisiin jatko-ottelusta. Mikäli tilanne senkin jälkeen olisi tasan, niin voittaja ratkaistaisiin rangaistuspotkukilpailulla.

Hyvistä lähtökohdista ja isoista panoksista huolimatta Tainio joukkoineen luotsaa joukkueen samoilla teemoilla otteluun, kuin koko kauden on ollut tapana.

– Meillä on koko kauden ollut todella hyvää tekemistä treenikentällä ja samalta se näytti tänäänkin (lauantaina).

VPS:n pitäisi siis voittaa huomenna vähintään kolmella maalilla, jotta se voisi lunastaa itselleen karsintapaikan UEFA:n Konferenssiliigaan ensi kaudeksi. Vaikka lähtökohdat ovat haastavat, on Vepsulla vielä kaikki mahdollisuudet lunastaa itselleen tämä viimeinen europaikka. Joukkueelta on tällä kaudella nähty lukuisia murskavoittoja vieraskentillä, ja VPS:n yksi vahvuuksista onkin juuri maalien tekeminen.

- On tosi tärkeää, että miten me pääsemme tuohon peliin heti alusta asti mukaan. Pitää ehdottomasti päästä paljon paremmin peliin mukaan kuin täällä kotipelissä. Haka oli tosi vahva, ja me emme ihan päässeet sille tasolle, mille olisimme halunneet. Nyt lähdemme parantamaan siitä, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi.

Hakalta on varmuudella sivussa ottelusta edellisessä ottelussa kaksi keltaista saanut Jude Arthur, sekä pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe. Siinäkin mielessä asetelmat ovat koskilaisittain erittäin hyvät.

Europaikan lisäksi ottelussa riittää jännitettävää siitä, että kasvattaako maalitykki Lee Erwin maalimääräänsä. Karsintasarjan maalit lasketaan mukaan Veikkausliigan virallisiin tilastoihin, ja jo nyt skotlantilaisella on kasassa 20 maalia. Edellisen kerran yli 20 maalin on päässyt HJK:n brasilialainen Joao Klauss, joka takoi 21 maalia kaudella 2018. Hakan edellinen Veikkausliigan maalikuningas oli Valeri Popovits vuonna 1999, jolloin hän takoi huimat 23 osumaa.

Ottelussa päättyy myös yksi upea jalkapalloura, kun Mika Hilander pistää hanskat naulaan.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Reitala Oliver

Eurolopputurnauksen finaalin 2. osa FC Haka - VPS sunnuntaina 30.10. kello 15.00 Tehtaan Kentällä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, VPS:n verkkosivut