AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

15

(1-3)

Yleisöä 897

Ilves
4-3-3
vko.39 // 27.9.2022

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Haastajasarjaa on Veikkausliigassa tahkottu yksi kierros ja vielä on neljä ottelua jäljellä. Maaottelutauon jälkeen HIFK palaa jälleen kotikentälle, kun Tampereen Ilves saapuu vierailulle Helsingin Bolt Arenalle.

Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista seurojen välillä ovat olleet tasaisia, yhden maalin kamppailuita. Ratinasta HIFK haki tämän kauden ainoan voittonsa ja viikko tuosta oli Ilveksen vuoro hakea 0-1 voitto Helsingistä. Kummankaan kausi ei ole sujunut todellakaan suunnitelmien mukaisesti ja vastakkain iskee huomenna kaksi todella nälkäistä joukkuetta.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio tietää kesän kohtaamistenkin perusteella, että HIFK kykenee yllättämään altavastaajanakin. Heinäkuun lopussa punanuttujen riveihin liittyi 73 A-maaottelun kokemuksen omaava Roman Eremenko, joka pystyy kääntämään vaikeita tilanteita parhain päin.

– HIFK on tehnyt komeita maaleja ja Eremenkon veljeksillä on paljon taitoa, mutta kyllä meillä on ajatukset olleet täysin omassa tekemisessä. Tiedämme tilanteen, että tarvitsemme kipeästi pisteitä. Ainoa vaihtoehto on, että lähdemme keskiviikkona kolmen pisteen kanssa pois Helsingistä. Alkuviikko on näyttänyt hyvältä, Kallio mainitsee.

– Aiempien kohtaamisten jälkeen on tietysti paljon tapahtunut asioita. Heillä on se tilanne, että nyt on viimeinen hetki ottaa pisteitä, jos meinaa suoran putoamisen välttää. He ovat varmasti valmiina pistämään itseään likoon. Meillä on myös paljon panosta jäljellä syksyn viimeisille kierroksille, mutta ei auta mennä kuin klassisesti peli kerrallaan. HIFK on voitettava, siitä lähdetään liikkeelle.

Edelliseen Oulu-kamppailuun HIFK lähti hieman siipirikkoisena pelikieltojen takia, mutta nyt kokoonpanoon palaa käytettäväksi muun muassa Daan Klinkenberg sekä Sergei Eremenko. Eetu Puro on sen sijaan varmuudella poissa muutaman ottelun otettuaan suoran punaisen viime ottelussa. Muutoin helsinkiläisten pelaajatilanne on stabiili. Vasta pelipäivänä selviää, onko viime aikojen loukkaantumiset saatu siihen kuntoon, että ne sallivat pelaamisen pelaajien, kuten Macario, osalta.

Valmentaja Mixu Paatelainen ei ole viime otteluissa voinut kovinkaan usein peluuttaa ihannekokoonpanoaan johtuen loukkaantumisista ja pelikielloista. Tietyllä tavalla eräiden avainpelaajien korttitilin täyttäminen ennen kauden loppurutistusta oli hyvä uutinen, koska nyt lähdetään puhtaalta pöydältä.

Djair Parfitt-Williams on ainoa Ilveksen pelaajista, joka on loukkaantumisen takia sivussa. Maajoukkuekomennuksilla olleet pelaajat palaavat vasta tiistain aikana takaisin ruotuun. Heidän rasituksensa täytyy ottaa huomioon kokoonpanoa valittaessa.

– Doni Arifi oli Kosovon kanssa reissussa, hän on mahdollisesti sivussa HIFK-pelistä. Najeeb Yakubu treenasi tänään tiistaina jo meidän mukanamme, joten hän on käytettävissä. "Badu" Bushara oli junnumaajoukkueen mukana, hän on vielä matkalla takaisin, eikä pelaa Helsingissä, Kallio kertoo.

Erotuomari Kontinen Joona
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Honkanen Jukka
4.ET Al-Emara Mohammad

HIFK - Ilves Bolt Arenalla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut