AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 3300

HJK
3-4-3
vko.40 // 8.10.2022

Ennakko: FC Haka-HJK

Ennakko: FC Haka-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi lähestyy loppuaan: sunnuntaina on HJK:n viimeisen vierasottelun aika, kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi.

Panokset ovat ottelussa suuret, ja pelin henki on selvä: voitolla Klubi varmistaisi kolmannen peräkkäisen Veikkausliigan mestaruuden. Myös Haka himoitsee kolmea pistettä, sillä valkeakoskelaiset taistelevat kynsin ja hampain pronssimitaleihin sekä tällä kaudella suoraan europaikkaan oikeuttavasta kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä Haka on kolme pistettä kolmossijaa hallussaan pitävää FC Honkaa perässä, joten tappio sunnuntaina heikentäisi Hakan mahdollisuuksia merkittävästi.

HJK:n ainoa haastaja mestaruustaistossa on neljän pisteen päässä oleva Kuopion Palloseura, joka pelaa sunnuntaina kotiottelun FC Interiä vastaan. Mikäli KuPS häviää kaksi tuntia ennen Klubin ottelua alkavan kamppailun, kruunataan HJK mestariksi riippumatta loppukauden tuloksista.

– Tilanne on kaikille hyvin selkeä, ja tasapeli ei varmasti kiinnosta kumpaakaan joukkuetta. Se tuo oman pienen lisänsä otteluun – etenkin, mitä pidemmälle edetään tasatilanteessa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Haka on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ja joukkue onkin viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä neljän voiton ja keskiviikon KuPS-tasurin myötä. Lisäksi valkeakoskelaisryhmä on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä viime ottelussa. Hakan viimeisin tappio on elokuulta, kun HJK vei pisteet Tehtaan kentältä maukkaalla 3–0-vierasvoitolla.

Myös HJK lähtee Haka-kamppailuun kaksi onnistunutta ottelua allaan. Viime sunnuntaina Klubi jyräsi Interin Boltilla, ja torstain Eurooppa-liigan ottelun saldoksi jäi 1–1-tasapeli Ludogoretsia vastaan vahvan esityksen päätteeksi.

– Haka on hyvässä vireessä, ja heillä on vahvoja vastahyökkäyspelaajia. Lisäksi Lee Erwin on sellainen hyökkääjä, joka pystyy viimeistelemään monipuolisesti molemmilla jaloillaan niin boksista kuin sen ulkopuolelta. Meillä on viikolta hyvä peli alla, jossa teimme paljon asioita hyvin. Keskittymisemme ja valmistautumisemme täytyy johtaa siihen, että meillä on huomenna sama mentaliteetti ja energia ensimmäisestä minuutista lähtien.

On kiistaton fakta, että juuri HJK on ainoa joukkue, mikä on ollut Hakalle ylitsepääsemätön este sen jälkeen, kun valkopaidat tekivät paluun Veikkausliigaan. Nyt olisi kuitenkin oiva hetki korjata myös tuo tilasto, eikä päästää rakasta vihollista juhlimaan mestaruutta Suomen kauneimmalla.

– Toivottavasti tulee paljon katsojia niin Helsingistä, kuin Koskistakin. HJK on ollut aika myrkkyä meille, mutta me laitetaan huomenna kentällä parasta ja pyritään katkaisemaan tuo heidän putkensa, Teemu Tainio lupaa luottavaisesti.

Hakan edellinen tappio kotikentällä on juurikin Klubia vastaan, mutta sitä edeltävän kerran koskilaiset jäivät liigassa kotonaan ilman täyttä pistepottia toukokuun lopussa, jolloin FC Lahti haki Tehtikseltä 1-1 -tasapelipisteen.

Veikkausliigan ottelutahti on ollut kova viimeiset kaksi viikkoa. Haka pelasi edellisen kerran keskiviikkona Kuopiossa, joten aika tuon jälkeen on mennyt pääasiassa palautumiseen.

– Hyvin kevyttä palautumista edellisestä pelistä on meidän treenit olleet. Tänään toki valmistauduttiin myös huomiseen, Tainio kertoo.

– Tiedetään, että kova, mestaruutta jahtaava joukkue tulee vastaan. He varmasti ajattelevat, että huomenna pitää ratkaista mestaruus, eikä siirtää sitä Kuopion Palloseuraa vastaan viimeiseen otteluun.

Hakan pelaajatilanne ei otteluun lähdettäessä voisi oikeastaan olla parempi. Vain Vigori Gbe on sivussa, mikä tarkoittaa sitä, että Tainio joukkoineen joutuu jättämään osan pelaajista kokoonpanon ulkopuolelle.

– Erittäin hyvä pelaajatilanne. Tosin muutama pelaaja pitää jättää valitettavasti ulos, mutta se kuuluu tähän hommaan.

Loukkaantumisten vuoksi Valkeakoskelta HJK:n riveistä puuttuvat Miska Ylitolva, Aapo Halme, Murilo, Valtteri Moren sekä Roope Riski.

HJK saa otteluun jälleen kerran kannattajiltaan tärkeän tuen, kun peräti yli 400 HJK-kannattajaa on matkustamassa Valkeakoskelle.

Erotuomari : Simani Peiman
AET 1 : Aravirta Jan-Peter
AET 2 : Silén Eetu
4.ET: Nieminen Juho


FC Haka - HJK Tehtaan kentällä sunnuntaina 9.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, HJK:n verkkosivut