4-3-3
vko.33 // 20.8.2022

SJK kaatoi vajaamiehisen KuPS:n (SJK-KuPS 2-1)

Tästä tilanteesta nousi Johannes Kreidlille punainen kortti. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura kärsi Veikkausliigakauden kolmannen tappionsa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho vei täyden pistepotin maalein 2-1 (1-1).

KuPS pääsi otteluun pitkästä aikaa tilanteesta, jossa keltapaidoilla ei ollut ottelurasitusta kontollaan, joten odotukset olivat kuopiolaisleirissä korkealla.

Ottelu sai kuitenkin KuPS:n kannalta sysimustan alun. Pelikello ennätti vierähtää vain viitisen minuuttia, kun Palloseuran ghanalaispuolustaja Musah Nuhu yritti pudottaa palloa maalivahti Johannes Kreidlille, mutta vaikea pudotus kimposikin rangaistualueen ulkopuolelle vastaan tulleen KuPS-kassarin käteen. Erotuomari Peiman Simani nosti tilanteesta empimättä Kreidlille suoran punaisen kortin ja KuPS joutui alivoimalle. Maaliin asteli Otso Virtanen, jolla tilaa teki Axel Vidjeskog.

Pelitapahtumat pysyivät avausjaksolla kuopiolaisten alivoimasta huolimatta varsin tasaisina. Puolen tunnin pelin jälkeen Anton Popovitchin rynnistys maalia kohti pysäytettiin erotuomari Simanin silmin väärin keinoin ja pallo vietiin pilkulle. SJK-vahti Jesse Öst kuitenkin torjui Janis Ikaunieksin yrityksen.

Vain vajaa minuutti epäonnistuneesta rankkarista keltapaidat kuitenkin iskivät tolppien väliin. Lähes neljän kuukauden tauon jälkeen KuPS:n avaukseen palannut Joona Veteli tarjosi mahtavan keskityksen, jonka Ikaunieks puski voimalla sisään.

KuPS:n ilo oli kuitenkin lyhytaikaista. Vain viisi minuuttia johto-osuman jälkeen KuPS-toppari Paulo Ricardo menetti kohtalokkaasti pallon omalla rangaistusalueella ja isäntien väkkärämäinen Diego Rojas kuittasi tasoituksen.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi neljän puolustajan linjasta kolmen alakertaan, mutta vaihdos ei tuonut toivottua lopputulosta. SJK otti liki täydellisen pallonhallinnan eivätkä kuopiolaisvieraat päässeet toisella jaksolla kunnolla peliin kiinni.

Reilun tunnin jälkeen SJK iski ottelun voittomaalin. Mosan keskitys tavoitti KuPS-puolustuksen uinuessa maalin edessä päivystäneen Jake Jerviksen, joka puski tarkasti pallon alanurkkaan.

Toisen 45-minuuttisen loppuhetkillä KuPS sai nostettua pientä painetta SJK:n alueelle ja varsinkin Henry Uzochukwulla oli loistava paikka tasoittaa lukemat, mutta ratkaisuhetkillä viimeistely ontui. Lisämaaleja ei siten enää OmaSp Stadionilla nähty ja kotijoukkue nappasi ottelusta täyden pistepotin.