AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 2389

KuPS
4-3-3
vko.33 // 19.8.2022

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Mika Alavesa

SJK:n elokuun ainoa kotiottelu Veikkausliigassa pelataan lauantaina 20.8. klo 17:00, kun KuPS saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille.

Vieraaksi saapuva KuPS johtaa Veikkausliigaa ja on täysillä mukana mestaruustaistelussa. SJK puolestaan tarvitsee pisteitä, noustakseen mukaan runkosarjan jälkeen pelattavaan ylempään loppusarjaan. Eroa neljänteen sijaan on vain kolme pistettä. Ylemmän loppusarjan paikka takaisi myös automaattisesti ainakin paikan kauden jälkeen pelattavaan Eurolopputurnaukseen, jossa pelataan neljännestä europaikasta ensi kaudelle.

Kuntopuntarissa SJK ja KuPS ovat kuitenkin tasoissa juuri nyt, ja heidän edellään siinä on ainoastaan muut mestaruudesta kamppailevat joukkueet HJK ja Honka. Lauantain pelistä tulee taatusti mielenkiintoinen, ja SJK:n voitto ravisuttaisi mestaruustaistelun lisäksi SJK:n loppukauden voimasuhteita merkittävästi.

– Olen erittäin innoissani, että kohtaamme nyt KuPS:n. Pelasimme heitä vastaan jo pari ottelua tällä kaudella ja tietenkin kohtasin heidät HIFK:n kanssa viime vuonna, joten niiden kokemusten perusteella tästä tulee mielenkiintoinen ottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Hävisimme SJK:n kanssa siellä pelatun aiemman ottelun tällä kaudella, mutta jos katsoo sitä peliä taaksepäin, niin olimme silloin vaikeassa vaiheessa ja olimme hävinneet otteluita putkeen. Siitä huolimatta pystyimme hetkittäin dominoimaan KuPS:a vastaan heidän kotistadionillaan, mitä ei moni joukkue ole viime vuosina siellä pystynyt tekemään. Silloin emme kuitenkaan pystyneet heitä voittamaan. Meillä oli myös hyviä otteluita heitä vastaan viime kaudella HIFK:n kanssa. Kaikki pelit heitä vastaan ovat olleet erittäin taktisia otteluita, ja tiukkoja sellaisia. Ja odotamme tätä peliä siksikin todella innolla, Gómez toteaa.

SJK:n ja KuPS:n väliset Veikkausliigaottelut ovatkin olleet aina tasaväkisiä voimainkoitoksia. Seinäjoelta ei ole koskaan helppoa viedä sarjapisteitä mukaansa ja tiukka ottelu on luvassa nytkin.

- SJK on laadukas joukkue ja on parantanut omaa pelaamistaan merkittävästi viimeisten kuukausien aikana. Heillä on hyökkäyspäässä paljon tulivoimaa, mistä kertoo myös tehtyjen maalien lukumäärä. Myös heille tämä on äärimmäisen tärkeä ottelu, sillä SJK haluaa varmasti päästä mukaan kuuden parhaan joukkueen joukkoon, kuopiolaisten päävalmentaja Simo Valakari muistuttaa.

Gómez uskoo myös, että juuri nyt on varsin otollinen hetki kohdata KuPS.

– Vaikka he ovatkin tällä hetkellä sarjan kärjessä, he eivät kenties ole ihan niin hyvässä iskussa kuin aiemmin. He ovat hävinneet nyt muutaman ottelun ja ovat olleet vaikeuksissa joukkueiden kanssa, jotka pelaavat hieman samalla tapaa kuin me.

KuPS ja SJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti Veikkausliigassa sekä Liigacupissa, ja molemmilla on yksi voitto 2-0 luvuin näistä tilillään. Noiden jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut kuitenkin paljon muutoksia, ja SJK varsinkin on vahvistunut. Joukkueiden välilläkin nähtiin pelaajaliikennettä, kun Felipe Aspegren palasi KuPS:sta SJK-paitaan.

SJK:n pelaajatilanne on melko hyvä. Nooa Laine joutuu ainoan varmuudella huilaamaan KuPS-ottelun pelikiellon vuoksi, saatuaan neljännen keltaisensa maanantain Helsingin IFK:ta vastaan. Maanantain ottelussa SJK:lla oli vaihtopenkillä mukana siirtoikkunassa mukaan liittynyt Moshtagh Yaghoubi, jonka pelikunto loukkaantumisen jälkeen alkaa lähestymään ja kenties hänet nähdään jo lauantaina? Myös Jake Jervis oli mukana vaihtopenkillä, ja tuli myös kentälle ottelun toisella puoliajalla. Jesse Öst teki paluun tolppien väliin, toivuttuaan Lillestrøm SK-ottelussa saadusta ikävästä viiltohaavasta. Loukkaantumisten vuoksi sivussa maanantaina oli vielä Martti Haukioja, Pablo Andrade, Matias Vainionpää ja Alfie Bates. Nelikon mukana olo lauantaina varmistuu kuitenkin myöhemmin tällä viikolla.

KuPS:lla löytyy myös huippulaatua jokaiselle pelipaikalle. Joukkue on monta kertaa osoittanut, että se pystyy venymään voitokkaaseen peliesitykseen kovassakin paikassa. Voittoa tavoitellaan lauantaina Seinäjoeltakin. Lisävoimaa kokoonpanoon saadaan, kun kokenut luottopuolustaja Diogo Tomas ja taitava keskikenttäjyrä Gabriel Bispo ovat vapautuneet yhden ottelun mittaisista pelikielloistaan ja ovat jälleen valmennusjohdon käytettävissä OmaSp Stadionilla.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2 : Määttänen Janne
4.ET: Saarela Juuso


SJK-KuPS OmaSP Stadionilla lauantaina 20.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut