AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

23

(1-1)

Yleisöä 1325

FC Lahti
3-4-3
vko.33 // 19.8.2022

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

VPS jatkaa kotiotteluitaan lauantaina 20. elokuuta, kun FC Lahti saapuu Vepsun vastustajaksi Hietalahteen jo toistamiseen tällä kaudella.

VPS sai kauan haetun ensimmäisen kotivoittonsa toissakierroksella, kun joukkue voitti Ilveksen numeroin 3–0, Kalle Multasen, Juhani Pikkaraisen ja Aleksi Pahkasalon maaleilla. Vaikka kyseessä oli virallisesti kauden ensimmäinen kotivoitto, päihitti VPS jo aikaisemmin tällä kaudella Hietalahdessa FC Lahden murskalukemin 5–0. Tuolloin kyseessä oli kuitenkin paperilla FC Lahden kotiottelu, joka oli vain siirretty pelattavaksi Vaasaan, sillä Lahdesta ei löytynyt pelikuntoista kenttää.

FC Lahti on kahden ottelun tappiottomassa putkessa, kun joukkue tasasi pisteet maalittomalla tasapelillä Helsingin IFK:n kanssa Hiihtiksellä. Tappiottomaan sarjaan kuuluu myös 1-1-tasapeli Ilveksen kanssa, jossa Teemu Penninkangas toi lahtelaiset lopussa tasoihin. Tasapeleistä huolimatta Lahti on samalla pelannut viisi ottelua ilman voittoa ja sarjasijoitus on valahtanut karsijan paikalle. Eroa ensimmäiseen varmaan säilyjään IFK Mariehamniin on neljä pistettä.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila tiedostaa lauantain vastustajan vaarallisuuden. Mannilan mukaan Lahti ei saa antaa vastustajan pelata vahvuuksillaan. Päävalmentaja toteaa, että pisteiden saamiseksi lahtelaisten on oltava mentaalisesti vahvoja, jotta vastustajan vahvuuksien tuhoaminen onnistuu.

– Vastassa on hyvä joukkue. Pitää nostaa hattua sille, miten he toteuttavat pelitapaansa ja millainen peli-ilme heillä on. He ovat fyysisiä ja hyvin valmennettuja. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen pelin eri vaiheissa. Asenteellisesti meidän pitää olla vahvoja. Emme voi antaa heidän käyttää vahvuuksiaan, vaan meidän pitää kyetä tuhoamaan ne, Mannila kertoo.

VPS:llä on tällä hetkellä kasassa 21 pistettä 18 ottelusta, joka oikeuttaa sarjataulukossa kahdeksanteen sijaan. Aikaisemmin mainitun Ilves-voiton jälkeen VPS kävi viime viikolla FC Interin vieraana, mistä mukaan tarttui yksi piste tiukan 1–1 kamppailun jälkeen. Vepsun maalista vastasi loukkaantumisesta paluuta tekevä Joonas Vahtera, jolle maali oli samalla kauden ensimmäinen.

VPS teki viime viikolla myös erittäin nimekkään hankinnan, kun aikaisempina kausina Veikkausliigan parhaisiin puolustajiin kuulunut kolminkertainen suomenmestari Luis Carlos Murillo siirtyi Vepsuun. Murillo tuo varmasti vielä paljon lisälaatua ja varmuutta VPS:n puolustukseen, joka on toiminut muutenkin hyvin viime kierrosten aikana. Viimeisen kahteen otteluun Vepsu on päästänyt vain yhden maalin, joka sekin syntyi erikoistilanteesta.

FC Lahti saa Vaasaan apuja sairastuvalta, kun Matti Klinga, Macoumba Kandji ja Pyry Lampinen ovat jälleen pelikunnossa. Ainoastaan Järvenpään Palloseuraan lainattu Berat Köse on varmasti sivussa FC Lahden riveistä kauden päättymiseen asti. Lahden Reippaan ja FC Lahden U17-joukkueen riveissä nähtänee viikonlopun aikana edustusmiehistön pelaajia.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1 : Mantere Juuso
AET 2 : Juvonen Elias
4.ET: Pesonen Miika


VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla lauantaina 20.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut